Jolien Boumkwo heeft vandaag op de European Throwing Cup in het Portugese Leiria 15m92 geworpen. Ze wist hiermee een vijfde plaats te verzilveren in de B-finale van het kogelstoten, ondanks vier ongeldige pogingen. De Finse Emilia Kangas eindigde eerste, maar dat was op ruime afstand van de Nederlandse Jessica Schilder. De nummer vijf van het WK indoor veroverde met 18m22 de eerste plaats in de A-finale.

De Europese top in de werpnummers vertoeft momenteel in het Portugese Leiria voor de European Throwing Cup. Wie zonnige omstandigheden verwachtte, heeft zich daar enigszins aan mispakt. Onder meer het kogelstoten werd door de slechte weersomstandigheden enige tijd uitgesteld.

Daardoor begon Belgisch recordhoudster Jolien Boumkwo met enige vertraging aan haar kogelstootcompetitie in een kletsnatte ring. Boumkwo kende een degelijke start en wierp met 15m34 onmiddellijk de tweede beste afstand van haar hele concours. Na een mislukte poging flirtte ze even met de grens van 16m, maar verder dan dat geraakte ze niet. Haar drie daaropvolgende pogingen werden allemaal ongeldig verklaard waardoor haar seizoensbeste van 16m97 onaangeroerd bleef.

De Finse Emilia Kangas eindigde eerste in de B-finale met amper 1 cm verschil van de Britse Serena Vincent. In de A-finale volstond de 18m22 van Jessica Schilder om de wedstrijd op haar naam te schrijven. Een opsteker, want de Nederlandse kon op het WK indoor in Glasgow de stress niet de baas en werd er teleurgesteld vijfde.

Morgen vindt de tweede dag van de European Throwing Cup plaats. Dan komen Timothy HermanVanessa Sterckendries en Kwinten Cools in actie.