ag insurance memorial van dammeAG Insurance is vandaag voorgesteld als de nieuwe title partner van wat voortaan officieel de AG Insurance Memorial Van Damme heet. Bovendien werd meteen een eerste grote naam aangekondigd. Niemand minder dan kervers wereldrecordhouder Renaud Lavillenie.

“We zijn zeer blij met AG Insurance als nieuwe partner”, opent Bob Verbeeck, gedelegeerd bestuurder van de Memorial. “Daarmee krijgen we opnieuw een Belgisch bedrijf als title partner. Een partner dan nog die vol inzet op beweging, gezondheid en sportbeoefening, meer kan het grootste sportevenement van ons land zich niet wensen.”

Antonio Cano, CEO AG Insurance: “We zijn bijzonder trots dat we door dit partnership een prestigieus evenement als de Memorial Van Damme kunnen steunen in zijn verdere ontwikkeling. De Memorial is een uniek sportevenement in België met een wereldwijde uitstraling en één van de grootste atletiekmeetings ter wereld. Maar het is ook een feest voor de sport met een uitgesproken gemoedelijk en familiaal karakter, een feest dat mensen aanspoort om zelf te sporten.”

“Dat sluit perfect aan bij onze sponsoringstrategie om projecten te ondersteunen die op lange termijn de actieve sportbeoefening promoten. Als verzekeraar is AG Insurance bijzonder begaan met de gezondheid en het welzijn van zijn klanten en zijn medewerkers. We zijn ervan overtuigd dat een monument als de Memorial Van Damme perfect past in dat kader”, aldus nog Cano.

WERELDRECORDHOUDER LAVILLENIE KOMT

Een eerste grote naam op de affiche van de 38ste AG Insurance Memorial Van Damme, op vrijdag 5 september in het Koning Boudewijnstadion in Brussel, is Renaud Lavillenie. De Fransman is de kersverse wereldrecordhouder indoor. Tien dagen geleden wipte hij in Donetsk over 6m16, een verbetering met één centimeter van het wereldrecord van de legendarische Sergey Bubka. Ook op de Memorial Van Damme wist Lavillenie Bubka al te onttronen: vorig jaar verbeterde Lavillenie met een sprong over 5m96 het stadionrecord dat al sinds 1994 op naam van Bubka stond.

En over records gesproken… In het programma voor de 38ste AG Insurance Memorial Van Damme keert de 10.000m terug, waarmee wordt aangeknoopt met een jarenlange traditie. Het huidige wereldrecord op die afstand werd immers in Brussel gevestigd (Kenenisa Bekele met een tijd van 26.17.53), nadat er eerder al twee maal een wereldrecord werd gebroken op de 10.000m. Van de beste 30 chrono’s ooit op de 10.000m gelopen, werden er 18 in Brussel gerealiseerd.

Disciplines op de AG Insurance Memorial Van Damme 2014, tevens finales van de Diamond Race:

Mannen: 100m, 400m*, 1500m, 10.000m*, 3000m steeple, 110m horden, hoogspringen, verspringen, polsstokspringen en discuswerpen (*de 400m en 10.000m zijn zogenaamde promotional events en dus geen Diamond Race finale);

Vrouwen: 200m, 400m, 800m, 5.000m, 400m horden, hinkstapspringen, kogelstoten en speerwerpen.

De IAAF Diamond League bestaat uit de grootste 14 meetings ter wereld. De atleten strijden er in 32 disciplines om Diamond Race punten. De finale van de Diamond Race vindt plaats in Zürich en Brussel (telkens 16 disciplines). De eindwinnaar in elke Diamond Race krijgt een diamanten trofee, een cheque van 40.000$, een wildcard voor het WK en is de nummer één van dat jaar in zijn of haar discipline.

Voor de AG Insurance Memorial Van Damme 2014 zijn er reeds meer dan 10.000 tickets de deur uit. Tickets bestellen kan via de website www.aginsurance-memorialvandamme.be.