Zeg niet langer de AG Memorial Van Damme, maar wel Allianz Memorial Van Damme. Allianz zal als verzekeringsmaatschappij haar steun echter niet beperken tot de grootste atletiekmeeting op eigen bodem, maar wordt ook dé hoofdsponsor van de nationale (KBAB) en regionale atletiekfederaties (VAL en LBFA). Dat maakte de verzekeraar bekend in het Koning Boudewijnstadion, waar vertegenwoordigers van de federaties, de Memorial Van Damme en enkele Belgische atleten aanwezig waren. Het veelzijdige partnerschap in de atletiekwereld loopt tot en met 2024. 

Verzekeraar Allianz wordt de grootste partner die de Belgische atleitekwereld ooit gekend heeft. Zo wordt het niet alleen de Allianz Memorial Van Damme, maar kunnen ook de KBABVAL en LBFA op steun rekenen. Daarnaast zal de verzekeraar ook de Belgian CheetahsRani Rosius en paralympiër Peter Genyn ondersteunen. Ook voormalig atlete Kim Gevaert zal als ambassadeur van Allianz fungeren. Bovendien wordt het ook de Allianz Gouden SpikeCamille Laus, teamkaptein van de Cheetahs, reageerde via een videoboodschap aangezien de atlete nog in quarantaine zit na een stage in Zuid-Afrika: “Ik ben superfier om voortaan ambassadeur van Allianz te mogen zijn. In naam van het hele team wil ik Allianz hartelijk bedanken voor hun steun aan de Cheetahs en de hele Belgische atletiek. We kunnen niet wachten om elkaar weer snel op of rond de piste te kunnen zien.”

Rani Rosius, Kim Gevaert en Belgian Cheetahs Paulien Couckuyt en Imke Vervaet – Foto: Quinten Lafort

“Een sterke partner als Allianz die in de atletiek stapt, is een zegen voor onze sport. Het geeft onze federatie en de beide vleugels extra middelen en mogelijkheden om onze werking verder te professionaliseren. Niet alleen in de topsport, maar ook in de breedtesport”, aldus Ludwig Peetrons verantwoordelijk voor sponsoring bij de KBAB. Ook meeting director van de Memorial Van Damme Cédric Van Brantegehem is erg opgetogen met het nieuwe partnership in niet vanzelfsprekende tijden. “We zijn zeer vereerd dat Allianz zich voor vier jaar engageert als titelpartner, zo kunnen we weer verder vooruit kijken. We hopen om er begin september opnieuw een feest van de sport van te kunnen maken. Tegelijk is het een ideale kans voor ons om opnieuw wat zaken te vernieuwen. We willen met de Memorial meer dan ooit traditie en historiek koppelen aan innovatie.”

De Allianz Memorial Van Damme moet op 3 september één van de laatste grote afspraken van een bijzondere atletiekzomer worden. Bovendien bestaat de kans dat de atleten komende editie kunnen proeven van een nieuwe atletiekpiste in het Koning Boudewijnstadion. De razendsnelle piste in Brussel is namelijk aan vernieuwing toe. “We zijn in gesprek met meerdere partijen en hebben ook vanuit de Stad Brussel al steun. Er is duidelijk veel bereidwilligheid bij de betrokken partijen en is het niet in het huidige jaar, dan volgt er zeker een nieuwe piste in de komende jaren”, voegde Van Branteghem toe.

Cédric Van Branteghem – Foto: Quinten Lafort