Renaud Lavillenie heeft net zoals Armand ‘Mondo’ Duplantis vertrouwen getankt tijdens zijn laatste wedstrijd voor het EK in Torun. De Fransman vloog in eigen stad Clermont-Ferrand over 6m06, zijn hoogste sprong sinds zijn WR in 2014. Menno Vloon verpulverde het Nederlands record met een waanzinnige sprong over 5m96. De Nederlander is met de klap een medaillekandidaat voor het EK in Torun. 

Renaud Lavillenie was na enkele mindere weken gebrand op een stevige prestatie op eigen bodem. Lavillenie voerde zijn eigen All Star Perche in Clermont-Ferrand aan bij gebrek aan Mondo Duplantis die eerder deze week verstek gaf. Duplantis vloog woensdag in Belgrado over 6m10 en lijkt klaar om op het EK in Torun iets héél mooi te verwezenlijken. Lavillenie gaf zichzelf een heuse vertrouwensboost door over een wel heel stevige 6m06 te springen. Voor de Franse ancien was het zijn hoogste sprong sinds zijn WR in zaal van 2014. Lavillenie liet de lat vervolgens op 6m20 leggen, maar dat bleek enigszins logisch te hoog gegrepen.

https://twitter.com/FBAuvergne/status/1365735260655415298

Onze noorderburen hebben er na vandaag nog een extra medaillekandidaat bij voor het EK indoor. Menno Vloon vloog op de All Star Perche namelijk in eerste instantie over 5m81, waarmee hij zijn eigen Nederlands record aanscherpte met vijf centimeter. Vervolgens ging de lat naar 5m96 én ook daar lukte het voor de voormalige meerkamper. Vloon is meteen een medaillekandidaat voor het EK en zal ook een te duchten concurrent worden voor onze landgenoot Ben Broeders op de Olympische Spelen in Tokio in de strijd om de top vijf. Bij de vrouwen was de Britse Holly Bradshaw opnieuw duidelijk de beste. Bradshaw noteerde 4m78 en lijkt de te kloppen vrouw met het oog op het EK.