Foto: Jasper Jacobs
Foto: Jasper Jacobs

Enkele rechtstreeks geplaatste atleten konden op zondagavond, na de EK-selectiecross in Roeselare, al de champagne laten knallen. Voor anderen was het nagelbijtend afwachten tot de beslissing van de selectiecommissie op maandagavond. Steven Casteele/KKS was één van die atleten die pas op maandag te horen kreeg dat ook hij zijn valies naar de Servische hoofdstad mocht maken.

Op de Crosscup-manche in Roeselare moest de jongste van de broers Casteele immers zijn meerdere erkennen in OEH-atleet Isaac Kimeli. De tijdsverschillen bleven beperkt en dus was er zeker nog hoop voor de 19-jarige student Ergotherapie. De Kortrijkzaan kon op maandagavond echter opgelucht ademhalen en stelde meteen zijn doelen hoog voor de Europese titelstrijd over twee weken. Een korte reactie.

Had je verwacht of gehoopt erbij te zijn? Correcte beslissing van de selectiecommissie om je erbij te nemen?

“Mijn hoofddoel van deze winter was om naar het EK in Belgrado te gaan. Ik wist dat het heel moeilijk ging zijn om rechtstreeks geselecteerd te zijn. Zo bleek ook in Roeselare. Anderzijds had ik wel verwacht en gehoopt dat ik ging gedelibereerd worden. Mijn goede zomer pleitte bovendien in mijn voordeel.”

Hoe hoop je te presteren in Belgrado? Waar liggen je kansen?

“Ik hoop dat ik rond de top 10-15 kan zitten. Al kan ik niet goed inschatten hoe het met de buitenlandse tegenstand zit. Ik kan daar op dit moment dus nog geen correct antwoord op geven. Als ik een goeie start heb, zie ik mij wel rond de top 10-15 eindigen.”

Naar welke Belgische prestatie wordt het uitkijken?

“We mogen als Belg zeker uitkijken naar enkele mooie resultaten van landgenoten. Onder andere naar die van mijn leeftijdsgenoot Isaac Kimeli. Ook van Almensh Belete, Bashir Abdi en natuurlijk Pieter-Jan Hannes verwacht ik bovendien heel wat.”

Ik ga naar Belgrado en ik neem mee…? Welk item ontbreekt zeker niet in jouw bagage?

“Niets bijzonders! Al het logische steekt in mijn valies.”