Met de EasyKit CrossCup Relays van zondag 22 oktober nadert de start van het veldloopseizoen 2017-18 zienderogen. Om u alvast warm(er) te maken voor de Belgische crossen zal Atletieknieuws – in samenwerking met ElliptiGO MegaSpike – dagelijks één of meerdere voorbeschouwingen online plaatsen waarbij een aantal (ex-)topatleten & andere prominenten uit de Belgische atletiekwereld de revue zullen passeren. Steven Casteele (KKS) – 5e op het BK Veldlopen Lange Cross 2017 – is de volgende in onze rubriek “WinterKriebels” en kreeg volgende vragen voorgeschoteld:

Foto: Filip Bossuyt

Hoe verliep de voorbereiding op dit winterseizoen?
“Mijn voorbereiding verliep goed. Wel ben ik enkele keren wat ziekjes geweest maar toch heb ik enkele mooie resultaten geboekt op 10km wedstrijden in Frankrijk. Het doel was ook nog snelle halve marathon te lopen in Breda maar dat is helaas niet gelukt. De week erna heb ik dan wel terug vertrouwen getankt door een mooie prestatie neer te zetten in Halluin.”

Welke wedstrijden staan er (reeds) op het programma?
“Momenteel staan enkel de wedstrijden van de CrossCup op het programma. Doordat er minder manches zijn, is er wel ruimte om eens andere crossen te lopen maar daar heb ik nog geen echt zicht op.”

Wat zijn uw eigen ambities & verwachtingen?
“Het doel is om opnieuw een stap dichter te zetten bij de echte toppers en hopelijk betekent dit dan om enkele keren rond de top 5 te finishen. Een EK-selectie bij de senioren zal voor dit seizoen misschien iets te hoog gegrepen zijn.”

Wat verwacht u van uw rechtstreekse tegenstanders?
“Ik heb op dit moment nog geen idee wie mijn echte tegenstanders in de koers zullen zijn. Ik verwacht wel dat Dries Basemans opnieuw een sterke winter zal draaien en ben benieuwd wat ik van mijn broer Mathijs kan verwachten.”

Wie wordt volgens u één vd revelaties (m/v) dit seizoen?
“Ik denk dat Wout Van Belleghem en Tom Casteele grote stappen gaan zetten in de winter in de regionale crossen.”

Wat is uw favoriete voedingsgewoonte de dag van de wedstrijd (voor & na)?
“Voor mijn voeding voor een wedstrijd ben ik raad gaan vragen bij mijn diëtiste Karolien Rector.  Vier uur voor de wedstrijd eet ik pasta met kip en beetje ketchup, 1u30 voor de wedstrijd drink ik nog een isotone drank en eet ik een banaan om dan na de wedstrijd mijn recoveryshake in te nemen.”

Dankzij de nieuwe titelsponsor ElliptiGO Belgie kan MegaSpike een Elliptigo ARC 24 (twv € 1799) weggeven. Heeft u reeds ervaringen met een ElliptiGO?
“Dankzij mijn nieuwe sponsor F-sport kan ik sinds enkele weken gebruik maken van een ElliptiGO. Ik heb er nog maar één ritje meegemaakt maar het is de bedoeling om dit meer in mijn schema’s te plaatsen zodat ik een training extra kan doen zonder echte extra belasting. Het is wel een grote aanpassing in het begin maar eenmaal je even bezig bent gaat het wel.”

Voor welke MS-atleten heeft u gekozen & waarom?
Ik ga voor MegaSpike eens de West-Vlaamse kaart trekken! Mijn team is nog niet definitief, want ik ga nog enkele atleten ondervragen over hun plannen voor het komende winterseizoen en dan ga ik proberen het sterkste team in elkaar te knutselen. Sowieso zitten Mathijs en Tom (voor de regionale) in het team!
* Steven Casteele (KKS – 18 miljoen)
* Hanna Vandenbussche (AVR – 14 miljoen)
* Barbara Maveau (BEHO – 10 miljoen)
* Matthijs Casteele (KKS – 9 miljoen)
* Evy Pieters (HAC – 6 miljoen)
* Ward D’Hoore (HAC – 6 miljoen)
* Stein Vinck (OB – 5 miljoen)
* Saskia Vens (AVR – 3 miljoen)
* Heide Hertveldt (HCO – 3 miljoen)
* Tom Casteele (KKS – 2 miljoen)

Meer info over deze interactieve Belgische veldloop-pronostiek kan u terugvinden op www.megaspike.be.