De broertjes Borlée verbeterden hun seizoensbeste tijden gisteren aanzienlijk op het Belgisch kampioenschap. Zowel Kevin (400m) als Jonathan (200m) als jongere broer Dylan (400m) bewezen dat hun vorm aan het stijgen is naarmate dat het seizoen vordert. Vooral bij de tijden van Kevin en Jonathan werden vooraf vragen gesteld. “Heeft de tweeling al de piek van hun carrière bereikt? Zullen ze klaar zijn voor het WK Moskou?” Maar gisteren in het Koning Boudewijnstadion toonden Kevin en Jonathan dat er met hen rekening moet gehouden worden voor het wereldkampioenschap. Kevin Borlée liep voor het eerst dit seizoen onder de 45 seconden met 44″73 en Jonathan liep de WK-limiet op de 200m. Beiden bleven wel boven hun persoonlijke record maar toonden toch wel een stijgend vormpeil richting het WK dat binnen 4 weken plaatsvindt.

Ivan Sonck, ex-sportjournalist van de VRT, plaatste vandaag op radio 1 toch nog enkele kanttekeningen bij de snelle tijden van zowel de Borlée’s als de andere atleten. Hij zegt dat de snelle tijden komen door de zeer snelle piste van het Koning Boudewijnstadion en dan specifiek de bochten en ook de optimale weersomstandigheden. Ook zegt hij onder meer dat hij denkt dat de Borlée’s niet meer aan hun tijden zullen komen die ze tot nu toe hebben gelopen. Beluister het volledige radiofragment hier.

De drie broertjes Borlée warenheel blij met het nieuwe record (45"80) van de jongste broer Dylan, maar ook over hun eigen prestaties waren ze zichtbaar tevreden. Foto: Ruben Van den Berghe
De drie broertjes Borlée warenheel blij met het nieuwe record (45″80) van de jongste broer Dylan, maar ook over hun eigen prestaties waren ze zichtbaar tevreden. Foto: Ruben Van den Berghe

3 REACTIES

  1. welke bocht moet zagre lopen op de 100 m horden? Nadat hij de uitslagen onder ogen had gezien … . Hij was er dus niet eens, wat een atletiekkenner. Laat dan Roger Moens aan het woord die er zelfs bij was voor de reeksen op zaterdag – mooi in een hoekje genietend van de topatletiek

  2. Hoeveel records zijn er vorig jaar op de Memorial gesneuveld op die zeer snelle piste? Is het zo onlogisch dat een goed jaar en mogelijks een minder jaar elkaar afwisselen? Lagen de bochten voor Axelle Dauwens zoveel beter dan voor haar Noorse collega-atlete die ook het wk-minimum nastreefde maar het niet haalde? Het is goed om ten gepaste tijde een gezonde kritische kijk te hebben maar als het teveel nijgt naar een aanhoudend negativisme wordt het anti-propaganda voor die sport en … de (Belgische)atletiek blijft toch een sport die de propaganda best kan gebruiken … geïllustreerd door o.a. de geringe (pers)weerklank van de Europese beloftentitel van Pieter-Jan Hannes

  3. Ik heb veel respect voor Ivan Sonck, maar als ik hem volg, zijn Belgische topprestaties alléén geldig en waardevol op een assenpiste. Met regen en een temperatuuur van 10 graden erbij!

Comments are closed.