De familie Borlée, met vader Jacques en atleten Olivia, Jonathan, Kevin en Dyaln Borlée veranderen van atletiekclub. Dat nieuws was al langer bekend, maar nu weten we ook voor club ze komend seizoen zullen uitkomen. Royal Racing Club Brussel wordt hun nieuwe thuisbasis.

Begin deze maand kwam het nieuws naar buiten dat de Borlées hun atletiekclub, Royal White Star, zouden verlaten. De club gaf onvoldoende herkenning aan de Borlées toe, waardoor ze prompt allemaal op zoek gingen naar een nieuwe club. Een tijdje werd er gesproken over een overstap naar RESC, maar dat zag de club niet zitten.

Nu keren de Borlées, samen met ook Alizia Borlée, Muaka Chamberry en Camille Laus, terug naar RRCB. Geen onbekende voor de gehele familie, aangezien het daar voor hen allemaal begon. Tevens was de oudste broer van Jacques Borlée, Jean Pierre, er voorzitter tot in 1992.

Sportverdienste 2015

Belgian Tornados - Foto: Jasper Jacobs
Belgian Tornados – Foto: Jasper Jacobs

Goed nieuws viel er deze middag ook te rapen voor onze 4x400m-ploeg, met de drie broers Borlée. De Belgian Tornados kregen vandaag te horen dat ze de Nationale Trofee voor Sportverdienste 2015 hebben gewonnen. Die eer viel hun te beurt dankzij een resem schitterende prestaties. Zo werden ze derde in een Belgisch record op de officieuze wereldkampioenschappen aflossing, en wonnen ze goud op het EK indoor in Praag met een Europees record! Op het voorbije WK in Peking werden ze tenslotte vijfde en pitsten ze een kleine vijf honderdsten van hen eigen Belgische record.

Eind december mogen ze de trofee dan eindelijk in ontvangst nemen. Men kan maar één keer in je carrière de trofee voor Sporteverdienste winnen, al was Kevin Borlée in 2011 wel al eens de eindlaureaat.

1 REACTIE

  1. Gerben, de oudste club van België is naar mijn weten nog steeds KAAG atletiek, gesticht in 1864.

Reacties zijn gesloten.