De eerste dag van het BK AC en BK meerkamp ligt intussen achter ons, al zal vandaag de strijd pas echt losbarsten in het Koning Boudewijnstadion. De atleten op de kampnummers en finalisten van de loopnummers zullen onderling uitvechten wie op het einde van de dag met de nationale titel naar huis keert. Wij zijn alvast vroeg uit de veren om u van ’s morgens tot ’s avonds op de hoogte te houden van alle hoogtepunten.

20u10: Het doek is gevallen over het BK. U kan alle hoogtepunten hieronder nog eens nalezen zodat u helemaal up to date bent over het reilen en zeilen in de Belgische atletiekwereld. U mag zich heel binnenkort nog verwachten aan de reacties van enkele mannen en vrouwen die mee dit BK kleurden. Rani Rosius, de vedette van dit BK, komt volgende week zeker ook nog aan het woord.

19u55: De 1500 meter bij de mannen kende een afwachtend begin. Ismael Debjani nam halfweg wedstrijd het heft in handen en legde in de slotronde de snelste reeks in een definitieve plooi. Met een langgerekte versnelling schudde hij iedereen af om al uitbollend de zege te pakken in 3’47”47. Thomas Vanoppen (3’47”91) kon de nationale recordhouder het langst bijbenen en toonde zich meer dan tevreden met zilver, Ruben Verheyden (3’48”82) was goed voor brons.

19u47: Philip Milanov heeft zijn tweede titel van de dag op zak. Hij stootte met 16m65 de kogel precies 1 cm verder dan Matthias Quintelier. Het brons was voor Jarno Wagemans. Bjorn De Decker werd zoals verwacht Belgisch kampioen bij het hinkstapspringen met 14m67. De titel in het speerwerpen bij de vrouwen ging naar Cassandre Evans (44m24).

19u40: De1500 meter bij de vrouwen draaide uit op een strijd tussen de verwachte drie. Topfavoriete Elise Vanderelst nam meteen haar verantwoordelijkheid door het tempo te bepalen, maar onderweg deed ook Sofie Van Accom haar deel van het werk. Titelverdedigster Jenna Wyns keek de kat uit de bom vanuit de derde stelling, maar in de slotronde spatte het kopgroepje toch uiteen onder impuls van Vanderelst. De MOHA-atlete schakelde een versnelling hoger en snelde met een mooie voorsprong naar het goud in 4’18”69. Van Accom (4’22”79) stelde het zilver veilig, Wyns (4’24”36) het brons.

19u20: Wie anders dan Ben Broeders in het polsstokspringen? De nationale recordhouder begon pas op 5m00 aan zijn competitie, maar besloot om na een gemiste poging meteen naar 5m10 over te stappen. Een geslaagde zet die hem zijn tweede titel op rij opleverde. Broeders ging nog door tot op 5m60 maar besloot om na die gelukte poging er de brui aan te geven. De atleten kregen dan ook niet bepaald goede omstandigheden voorgeschoteld aangezien ze na een regenbui hun opwarming moesten hernemen op een kletsnatte piste. Robin Bodart kan daarover meespreken want hij verliet de piste in een rolstoel, al kan hij zich wel optrekken aan zijn zilveren plak. Thomas Van Nuffelen en Jules Vanlangenaker deelden uiteindelijk het brons met 4m90.

19u15: Op de 3.000m steeple viel er zoals verwacht weinig te beginnen tegen Clement Deflandre. Iets voor halfweg wedstrijd schudde hij stevig aan de boom en begon hij aan zijn solotocht. De HERV-atleet veroverde onbedreigd het goud in 9’08”61, zilver en brons waren respectievelijk voor Marco Vanderpoorten (9’19”06) en Lucas Lievens (9’23”47).

19u10: De tienkamp is gestreden, al was het niet meer bijzonder spannend. Niels Pittomvils kon met zijn voorsprong eigenlijk al op zijn lauweren rusten voor de start van het slotnummer. Toch ging Pittomvils goed mee met een leidend duo. De VAC-atleet kon zich de hele wedstrijd optrekken aan hun gezelschap en noteerde uiteindelijk 4’42”33. Het bracht zijn eindtotaal op 7.516. Dit puntentotaal is ver onder zijn kunnen, maar de meerkamper focust al volledig op 2021. Dimitri Montilla en Sander Maes volgden overigens als tweede en derde op ruime afstand.

19u04: Myrthe Van Der Borght kroonde zich bij het kogelstoten tot Belgische kampioene  Bij haar tweede poging wierp ze de winnende 14m28. Ze evenaarde deze afstand nog eens bij haar laatste worp. De andere atletes kwamen niet in de buurt bij de prestatie van Van Der Borght. Elise Helsen behaalde het zilver met 13m69, het brons was voor Elena Defrère.

18u35: De 5000m bij de mannen bleef, in vergelijking met de vrouwen, meer samen. Lahsene Bouchikhi en Steven Casteele namen de kop en bleven de groep afwisselend vooruit trekken. Ward D’Hoore volgde gezwind. Twee ronden voor het einde zorgden deze drie heren voor een versnelling en gingen ze er alleen vandoor. Bouchikhi moest even lossen waardoor Casteele en D’Hoore konden weglopen met twee. Het werd uiteindelijk D’Hoore die de Belgische titel vlot binnenhaalde in een tijd van 14’08”92. Bouchikhi werd door een mooie eindsprint nog tweede met 14’10”97 voor Casteele. Hij liep naar 14’11”45.

18u35: Twee opvallende prestaties ook bij de atleten met een handicap. Peter Cosyn was op de 800m goed voor een verbetering van zijn eigen BR in de T34-klasse. Cosyn deed met 3’05”51 bijna vier seconden beter dan zijn één jaar oude record. In het verspringen moest David Delespesse amper zes centimeter toegeven op zijn BR in de T62-klasse. Hij kwam vandaag tot 5m27.

18u05: Elsa Loureiro heeft zich voor de vierde keer tot nationale kampioene gekroond in het hinkstapspringen. De atlete van RFCL kreeg de titel echter allerminst cadeau aangezien Sailyya Guisse met een stevig slotoffensief op de proppen kwam. Guisse schudde in de laatste poging namelijk nog 12m75 uit de benen waardoor ze maar nipt onder de 12m79 van Loureiro bleef.

18u02: De start van de 5000m moest even wijken door hevige regen, maar met een beetje vertraging konden de loopsters van start. Het was vooral uitkijken naar Nina Lauwaert, die met bijna anderhalve minuut voorsprong de deelnemerslijst aanvoerde. Lauwaert maakte een kanonstart en scheidde zich samen met Melanie Bovy af van de rest van de atletes. Bovy stapte na iets meer dan 3000m uit. Lauwers hield een stevig tempo aan en soleerde naar de Belgische titel in 16’31”31. Mathilde Deswaef liep geregeld aan de kop van het achtervolgende groepje waarin Britt Vanthillo en Lindsey De Grande zich verschuilden. In een spannende eindsprint voor het zilver tussen De Grande en Vanthillo, trok Vanthillo aan het langste eind.

18u00: Na een korte maar stevige onweersbui konden de mannen beginnen aan hun voorlaatNa een korte maar stevige onweersbui konden de mannen beginnen aan hun voorlaatste onderdeel van de dag. In het speerwerpen breidde Niels Pittomvils zijn voorsprong op Sander Maes verder uit. Het duo kende in het speerwerpen geen grote uitvliegers en bleven beiden ongeveer 10m onder hun persoonlijk record. Pittomvils bracht de speer 52m31 ver. Dimitri Montilla haalde een tweede plaats met een worp van 43m35.

17u45: Niels Pittomvils won enkele uren geleden het polsstokspringen van de tienkamp met 4m80. De tienkampers bereiden zich nu voor op het speerwerpen.

17u25: De stortbui is eindelijk voorbij. De kampnummers worden gestart en de 5000m bij de dames gaat zo dadelijk van start.

17u05: Er is beterschap! De stortbui met hevige windstoten heeft plaatsgemaakt voor een zwakke regenbui. Afwachten of het zo blijft!

16u52: Oh nee, dat ziet er niet goed uit hier in het Koning Boudewijnstadion. De weergoden hebben opnieuw hun eigen willetje en slaan onverbiddelijk toe. De bovenmat van de hoogspringmat ging al gaan vliegen door de hevige wind en ondertussen begint het ook opnieuw te regen. De omstandigheden zijn nog een pak slechter dan gisteren toen de reeksen van de 200 en 1500m afgelast werden… Opnieuw ligt alles stil.

16u50: Michael Obasuyi heeft zoals verwacht de overwinning op de 110m horden op zak gestoken. Met 13”82 noteerde hij exact dezelfde tijd als in de reeksen, zijn seizoensbeste 13”71 blijft nog in de boeke. Nolan Vancauwemberghe (14”45) snelde naar het zilver, Ewout Dumon naar brons (14”67). Thomas Van der Plaetsen verzekerde zich gisteren eveneens van de finale op de hoge horden, maar gaf door de samenloop met het discuswerpen verstek.

16u50: De titelstrijd in het discuswerpen is inmiddels gestreden. Philip Milanov heeft daar zoals verwacht opnieuw de gouden plak in de wacht gesleept, al was dat met minder overmacht dan dat we van hem gewend zijn. Pas in zijn laatste poging kon de Belgische recordhouder zijn werptuig voorbij de 60m-lijn werpen. Met 60m16 beef hij maar liefst zeven meter onder zijn eigen nationaal record. Ondanks deze eerder matige afstand is Milanov nog wel altijd oppermachtig aangezien de nummer twee, Edwin Nys, tot 49m66 kwam. Stijn Spilliaert legde beslag op de derde plaats met 49m06. Thomas Van der Plaetsen kwam eveneens in actie in de werpkooi. Met 45m02 en een zesde plaats mag hij met opgeheven hoofd het stadion verlaten.

16u45: In de finale van de 100m horden kwam Anne Zagré het beste uit de blokken. Ze liep naar een vlotte winst in 13”07. Zagré kroonde zich hiermee zonder bedreiging voor de zevende keer tot Belgische kampioene. Sarah Missine volgde op een tweede plek in 13”37, een stevige verbetering van haar seizoensbeste van vorig weekend. De bronzen medaille was voor Chloë Beaucarne in een tijd van 13”59. Angel Agwazie miste met 13”67 het podium.

16u35: Ook bij de heren moest een rechtstreekse finale de nieuwe Belgische kampioen aanduiden over 200 meter. Door hamstringproblemen geen Jonathan Borlée, Kevin Borlée en Robin Vanderbemden maar wel Julien Watrin. De DAMP-atleet miste ietwat zijn start maar liep in de rechte lijn duidelijk uit op de tegenstand. Met een winnende 21”15 kon hij zijn seizoensbeste (21”00) niet aanscherpen, het zilver was voor Jordan Paquot (21”63) en het brons voor Yoran Deschepper (21”67). Opvallend: Watrin kroonde zich reeds tot Belgisch kampioen op vier verschillende afstanden. In het verleden deed hij het ook al op de 100m, 400m en 400m horden.

15u45: Bij het laatste onderdeel van de zevenkamp, de gevreesde 800m, ging Hanne Maudens er pijlsnel vandoor. Het werd voor haar een solorace tegen de klok om nog een aantal punten goed te maken. Maudens liep naar een nieuw persoonlijk record van 2’06”30. De atlete deed maar liefst twee volle seconden van haar vorige besttijd. Met deze tijd was ze ook makkelijk tot in de individuele finale van de 800m geraakt. Maudens kwam uiteindelijk tot een puntentotaal van 6.167 punten waardoor ze ruim Stefanie Brosens en Yoika De Pauw voorbleef.

15u40: Door de aanhoudende regen van gisteren schoven de reeksen op naar vandaag en werd het een rechtstreekse finale. De sterkste tijden zaten samen in de laatste reeks en vochten onderling uit wie naar huis zou gaan met de medailles. Manon Depuydt had een blitzstart en nam meteen de kop. Het was Cynthia Bolingo Mbongo die als eerste de bocht uit snelde en vervolgens aan de kop ging. Imke Vervaet had aan het einde de snelste benen en kon nog over iedereen gaan om de Belgische titel te claimen in een tijd van 23”42. Het zilver gaat naar Bolingo die maar een honderdste moest toegeven op Vervaet (23”43). De Belgische kampioene op de 100m, Rani Rosius, haalde brons in 23”90.

15u30: Daniël Segers heeft zonet het Belgisch juniorenrecord verspringen verbeterd. Hij imponeerde met een openingssprong van 7m78. Seghers verbeterde zich tijdens zijn laatste poging zelfs tot een fantastische 7m89, de vijfde prestatie in Europa dit jaar. Mathias Broothaerts moest vrede nemen een zilveren 7m51. Corentin Campener, die de deelnemerslijst aanvoerde, bleef steken op 7m44. De verspringtitel bij de vrouwen ging naar Bo Brasseur met 5m98. Ilona Masson strandde op slechts vijf centimeter van de titel.

15u05: In het discuswerpen bij de vrouwen won Katelijne Lyssens de Belgische titel voor Anouska Hellebuyck. Lyssens wierp de discus 51m66 ver. Hellebuyck kwam tot 50m94. Het brons ging naar Emilie Dodrimont met een worp van 48m52.

15u05: Christian Iguacel heeft zijn favorietenrol kunnen waarmaken op de enkele baanronde. Na een persoonlijk record in de reeksen (47”06), dook hij in de eindstrijd onder 47 seconden met 46”80. In de laatste vijftig meter moest de LYRA-atleet het hoge tempo een beetje laten zakken, maar zijn overwinning kwam niet meer in gevaar. Camille Snyders finishte een fractie later tweede in 47”26, Sven Van den Bergh was met 47”40 goed voor brons.

15u05: Camille Laus heeft haar nationale titel over 400 meter met succes verdedigd. Na een voorzichtige start kwam ze pas in de laatste rechte lijn echt onder stoom om af te klokken in 53”12. De poulain van Jacques Borlée bleef daarmee een halve seconde verwijderd van haar seizoensbeste (52”55). Trainingsmaatje Elise Lasser werd in 54”30 net als vorig jaar tweede, Liefde Schoemaker mocht met 54”51 het podium vervolledigen.

14u55: De 400m horden is een kolfje naar de hand van Tuur Bras geworden. In de laatste rechte lijn leek Dylan Owusu hem nog even te kunnen bedreigen, maar de OEH-atleet hield na een snelle start knap stand. Met 50”69 doet hij een flinke hap uit zijn besttijd (51”57), waar hij vorig jaar derde mee werd. Owusu werd in 51”97 net als de voorbije drie jaar tweede, Dries Van Nieuwenhove legde beslag op de derde plaats.

14u26: Op de 400m horden waren topfavoriete Paulien Couckuyt en Eline Claeys samen het snelste weg. Na 100m werd duidelijk dat Couckuyt een klasse apart is. Ze soleerde in een knappe 56”14, haar tweede tijd ooit.  De zilveren medaille was weggelegd voor Claeys in 57”80. Scholiere Kylie Lambert snelde in een nieuwe besttijd van 60”08 naar het brons.

14u00: Kobe Vleminckx, Robin Vanderbemden en de broers Borlée passen allemaal voor de 200m. Daar wordt Julien Watrin de topfavoriet.

13u15: De live-results laten nog op zich wachten waardoor we met enige achterstand moeten berichten. In het hoogspringen bij de dames gaat de titelstrijd momenteel tussen drie atletes. Zita Goossens, Merel Maes en Yorunn Ligneel gingen alle drie over 1m74. Merel Maes sprong zonet een nieuw Belgisch record! De cadet ging over 1m84 en verbeterde zo haar eigen Belgisch record die ze vorige week tot 1m82 bracht. Met haar nieuw Belgisch record werd Maes de nieuwe Belgische kampioene voor Goossens en Ligneel. 

13u50: Kobe Vleminckx heeft zijn titel op de 100m knap verlengd. De vice-Europese beloftekampioen op de dubbele afstand geraakte niet helemaal vlot uit de blokken, maar herpakte zich snel en sprintte naar de koppositie. Robin Vanderbemden kwam stevig opzetten en bood nog behoorlijk wat weerwerk, maar mistte nog die laatste punch om over Vleminckx te gaan. Vleminckx verzekerde zich met 10”43 overtuigend van zijn tweede titel op rij op het koningsnummer. Vanderbemden bleef met 10”51 net Kevin Borlée voor (10”62). Borlée werd na de finish wel met een rolstoel van de piste vervoerd waardoor we hem wellicht niet terugzien in de rechtstreekse finale van de 200m

13u05: Het speerwerpen bij de zevenkamp zit er ook op. Daar won Brosens het onderdeel met 42m27. Hanne Maudens wierp haar speer naar 40m56.

13u15: Vanessa Sterckendries gaat haar rustperiode in met een nieuwe nationale titel. Vorig jaar veroverde ze het goud met 64m77, vandaag was de OEH-atlete goed voor 67m62. Haar nationaal record van 68m39, dat ze ruim een maand geleden in Lille noteerde, houdt zo stand. Bij de mannen haalde Rémi Malengreaux het voor de vierde keer op rij. Zijn beste worp bedroeg 63m19. De volledige uitslag van het hamerslingeren is hier terug te vinden. 

12u55: De tijden van de reeksen van de 100m mannen zijn inmiddels binnen. De eerste reeks draaide uit op een pittig duel tussen Simon Verherstraeten en Gaylord Kuba Di-Vita, die uiteindelijk beslecht werd in het voordeel van de laatst genoemde met 10”71. Kobe Vleminckx maakte indruk in de tweede reeks door al vroeg in de wedstrijd afstand te nemen van iedereen. Hij noteerde een fraaie 10”48. Jonathan Borlée kon nog enigszins aanklampen en werd tweede met 10”71. Reeks drie was een koud kunstje voor Kevin Borlée. In de laatste 50m maakte hij het verschil om uiteindelijk af te klokken op 10”84. Er stond tevens geen maat op Robin Vanderbemden die in de vierde reeks aan de bak kwam. De man van Seraing kon ontspannen richting 10”77 lopen.

12u45: Timothy Herman heeft zich voor de zesde maal tot nationaal speerwerpkampioen gekroond. De ACME-atleet keilde in zijn eerste poging zijn werptuig 77m53 ver en tekende daarmee meteen voor zijn beste worp van de wedstrijd. Cedric Sorgeloos kwam met 73m41 in zijn laatste poging nog het dichtst in de buurt, maar moest genoegen nemen met zilver. Michael Boa mocht dankzij een ultieme worp van 60m16 met het brons naar huis.

12u35: Ondertussen zijn alle reeksen van de 100m bij de mannen afgewerkt. De tijdsopname verloopt echter niet naar behoren waardoor het een vraagteken is wie zich geplaatst heeft voor de finale.

12u00: In het hoogspringen bleef Thomas Carmoy na 2m17 alleen in de wedstrijd. 2m20 en 2m25 gingen voor de atleet heel vlot. Op 2m28 ging de lat driemaal nipt naar beneden. Hij haalde zo wel de Belgische titel binnen met een hoogte van 2m25, twee centimeter onder zijn eigen nationaal beloftenrecord dat hij vorige week in dit stadion neerzette.

11u55: De zevenkampsters begonnen hun tweede dag traditiegetrouw met het verspringen, een nummer waar Hanne Maudens keer op keer in uitblinkt. Maudens, de nummer één in het klassement, begon matig aan de competitie met 5m73. Daarna verging het haar beter met een mooie sprong van 6m32, om tenslotte af te sluiten met 6m22. Niemand van de tegenstand die de 6m-grens wist te overschrijden waardoor Maudens letterlijk en figuurlijk meer afstand neemt van de concurrentie in de eindstand.

11u50: Elien Vekemans heeft zoals verwacht haar eerste Belgische titel in de wacht gesleept. De atlete van DCLA maakte het wel even spannend door pas in haar derde poging over 4m10 te wippen waardoor de titel bijna naar Mélanie Vissers ging. De nummer drie van het EK junioren stelde uiteindelijk orde op zaken door als enige over 4m20 te springen. Nadien volgde met 4m30 nog een aanval op haar eigen BR bij junioren, een hoogte waar de tweedejaars junior dit jaar echt een doel van maakte. De lat ging helaas driemaal tegen de grond.

11u45: Rani Rosius heeft de 100 meter met overmacht naar haar hand gezet. In de reeksen was ze de snelste van het pak met 11”55, in de finale nam ze al in de eerste wedstrijdhelft afstand van de tegenstand om in 11”39 de Belgische titel te pakken. De 20-jarige AVT-atlete ging hiermee 5 honderdsten sneller dan ooit tevoren en wordt de tweede performer aller tijden in België. Rosius moet zo enkel nog nationaal recordhoudster Kim Gevaert (11”04) voor zich dulden. Cynthia Bolingo veroverde met een evenaring van haar seizoensbeste (11”63) het zilver, Imke Vervaet pakte het brons (11”68).

11u40: In het hoogspringen bij de mannen begint de wedstrijd los te barsten. Voor het podium was minstens 2m07 nodig. Een hoogte waar enkel Jef Vermeiren en Lars Van Looy over gingen. Thomas Carmoy begon zijn wedstrijd op 2m11. Een hoogte waar Van Looy in zijn derde poging ook over ging. Momenteel ligt de lat op 2m17 en zitten Carmoy en Van Looy nog steeds in de wedstrijd.

10u00: Nieuw Belgisch record voor cadet Lola Lepere! De jonge atlete sprong zonet over 4m00. Daarmee blijven nog drie dames in de wedstrijd. Melanie Vissers en Eline Vekemans vechten nog samen de strijd uit om de Belgische titel.

10u40: In de finale bij de mannen werd het vooral uitkijken naar wat topfavoriet Eliott Crestan zou doen. De eerste 200m werd meteen al een strijd voor wie de kop zou nemen. Uiteindelijk zorgde Crestan meteen voor het tempo. Aaron Botterman ging na een ronde samen met Crestan naar de kop. In de laatste 300m werd het een sprint tussen Crestan, Botterman en Aurèle Vandeputte. Crestan toonde heel veel zelfvertrouwen door makkelijk naar de winst te snellen in 1’49”89. Vandeputte werd tweede in 1’50”35. Botterman werd in de laatste meters nog bijgehaald door Tibo De Smet. Hij gaat dankzij een tijd van 1’50”45 aan de haal met het brons.

10u30: De finale van de 800m bij de vrouwen werd van bij het begin hard gemaakt door Mirte Fannes. Met een doorkomst na één ronde van rond de minuut bleef het tempo hoog. Renée Eykens, Mariska Parewyck, Vanessa Scaunet en Camille Muls volgden in haar spoor. Na 600m plaatste Eykens een versnelling en ging ze samen met Parewyck over Fannes. Zij viel in de laatste rechte lijn stil waardoor Scaunet nog voor de derde plaats kon sprinten. Het was Eykens die de wedstrijd vlot won in een tijd van 2’03”90. Een zichtbaar heel tevreden Parewyck gaat in een tijd van 2’05”74 met zilver naar huis. Scaunet liep naar 2’06”16.

10u30: Vijf reeksen op de 100m waardoor reekswinst niet per sé volstond om door te stoten naar de finale. Enkel de acht tijdsnelsten konden doorstoten. Rani Rosius hoefde daar echter al niet voor te vrezen want zij onderstreepte haar favorietenrol door de eerste reeks met sprekend gemak te winnen in een knappe 11″55. Die tijd is een evenaring van haar tweede snelste tijd ooit. Anne Zagré werd tweede in 11″81. In de tweede reeks was Rani Vincke goed op weg naar de overwinning, tot de Luxemburgse Patrizia Van Der Weken haar voorbij ging en won in 11″86. Vincke plaatste zich met 12″01 echter ook nipt voor de finale. Manon Depuydt verzekerde zich in de derde reeks van een finaleplaats door af te klokken na 11″84, goed voor winst in de derde reeks. In de vierde reeks maakte Imke Vervaet het af in het tweede wedstrijddeel. Zij won in 11″84. De laatste reeks werd een knappe tweestrijd tussen Cynthia Bolingo en Nora Thiry. Uiteindelijk haalde de eerste het nipt in 11″79. Thiry plaatste zich met 11″79 echter eveneens makkelijk voor de finale.

9u45: De 110m horden van de tienkamp zitten er inmiddels op. Niels PittomvilsSander Maes en Dimitri Montilla maakten er een knappe strijd van. Pittomvils leek halfweg weg te snellen van de twee, maar werd in de laatste meters opnieuw bijgebeend. Uiteindelijk haalde Pittomvils, de leider in klassement, het nog bijzonder nipt in een magere tijd van 15″01.

9u35: Voorlopig worden we verwend met een stralende zon boven het Koning Boudewijnstadion, al werd gisteren heel duidelijk dat het weer hier snel kan omslaan. Duimen dat we het vandaag wél drooghouden dus!

9u30: Zo meteen beginnen de tienkampers aan hun eerste onderdeel van dag twee. Wilt u nog eens nalezen hoe ze het er op dag één vanaf brachten en wie we straks allemaal terugzien in de finale van de loopnummers? Lees dan hier de live-updates van dag één. Het (aangepast) uurschema voor vandaag kan u hier raadplegen.