Het doek is inmiddels gevallen over het BK AC en BK meerkamp. De resultaten hebben we u grotendeels bezorgd, maar de reacties van enkele medaillisten had u nog van ons te goed. Een kleine greep uit een grote tros kersverse Belgische (vice-)kampioenen.

Renée Eykens – Goud 800m met 2’03″90

“Dit lucht op! Seizoensbeste en onder de 2’04. Ik kan het nog en voel dat er meer inzit. Het wedstrijdverloop was ook ideaal. Ik had er deels rekening mee gehouden dat het op zo’n scenario kon uitdraaien, maar was toch verbaasd dat het effectief zo was. Dat ik op het einde mijn eindschot opnieuw kon aanspreken voelde ook goed. Jammer voor Mirte (Fannes; red.), want na het werk dat zij verrichte verdiende ze het ook zeker om op het podium te staan.”

Elien Vekemans – Goud polsstok (4m20)

“Ik houd een dubbel gevoel over aan vandaag. Mijn grootste doel was eigenlijk 4m30 springen. Het zat er zeker in. Ik voelde mij ook goed voor de wedstrijd, maar tijdens kreeg ik een klopje. De titel is een mooie troost. Ik ben er zeker tevreden mee. Ik vertrek morgen naar Amerika waar ik waarschijnlijk wel een paar weken rust voorgeschreven zal krijgen. Voor mij zit het seizoen er dus op.”

Elien Vekemans – Foto: Peter Wagemans

Imke Vervaet – Goud 200m (23″42), Brons 100m (11″68)

“Ik ben heel blij met deze titel, al zijn er nog wel wat zaken waar duidelijk aan gesleuteld moet worden. Ik weet niet goed wat er scheelt. ik start telkens goed, maar daarna komt er altijd een moeilijk moment. Gelukkig kom ik er altijd wel weer door. Fysiek zit het dus zeker goed. Het is natuurlijk nog maar mijn tweede wedstrijd. Met mijn tijd mag ik zeker ook niet klagen, al heb ik de drive om beter te doen. Voorlopig staan er vooral micromeetings op het programma, dus ik hoop die drive daar vast te kunnen houden. Misschien dat ik mij ook nog eens ga wagen aan de 400m. Als ik op de Memorial Van Damme mag lopen zal ik dat zeker doen, maar daar staat helaas geen 200m op het programma. Op de KBC Nacht evenmin. Zonde, want dat blijft toch mijn favoriete afstand.”

Merel Maes – Goud hoogspringen (1m84) – BR cadetten

“Ik was heel verbaasd met mijn BR, want 1m84 is niet niets. Ik voelde vorige week wel dat er meer inzat dan 1m82, maar had niet verwacht dat het vandaag zou gebeuren. De Belgische titel erbovenop maakt het extra speciaal, zeker omdat ik nog maar cadet ben. Dit had ik nooit durven dromen. Ik ga deze zomer nog twee keer springen op mijn eigen club en dan hopelijk de KBC Nacht nog. Als dat niet doorgaat wordt het een wedstrijd in Zoetermeer.”

Merel Maes – Foto: Elien Vervaet

Eline Claeys – Zilver 400m horden (57″80)

“Ik ben tevreden over vandaag. Na mijn 57″67 van vorige week was ik echt al in de wolken. Die tijd was goed geweest voor deelname aan het EK in Parijs, dus dat is enerzijds geweldig, maar anderzijds ook wel balen nu dat kampioenschap van de kalender is verdwenen. Dat ik die tijd vandaag opnieuw bevestig geeft vertrouwen en met die zilveren plak kan ik ook alleen maar tevreden zijn. Het goede aan 2020 is dat ik ervaring kan opdoen voor de komende jaren. Dat gebrek aan ervaring nekte mij vorig jaar op het EK junioren toch enigszins.”

Camille Laus – Goud 400m (53″13)

“Ik geef toe dat het moeilijk was om mij op te laden voor dit wedstrijdweekend. Ik zakte vandaag naar het Koning Boudewijnstadion af voor de titel, maar uiteraard hoop je ook op een mooie eindtijd. Ik kon me echter niet dubbel plooien zoals me dat normaal lukt. Vooral mentaal is het moeilijk, ik mis een echte uitdaging dit jaar. Ik ben tevreden dat ik vooralsnog blessurevrij ben gebleven en ga ervan uit dat ik op de Memorial Van Damme wel alles zal kunnen geven.”

Camille Laus – Foto: Peter Wagemans

Hanne Maudens – Goud zevenkamp (6.167 punten)

“Na gisteren waren mijn verwachtingen getemperd. Mijn hoogspringen en kogelstoten viel te hard tegen om nog voor een mooi puntentotaal te kunnen gaan. Op training begon het hoogspringen nochtans goed te draaien. Ook de opwarming gaf vertrouwen, maar wanneer de lat naar 1m70 ging botste ik op een mentale barrière. Ik probeerde nochtans de dingen die ik op stage op Papendal geleerd heb toe te passen in het hoogspringen, maar dat vraagt duidelijk meer tijd. Over mijn 200m was ik ondanks de tegenwind tevreden, net als over de horden en het verspringen. Bij het speerwerpen was ik blij dat ik opnieuw voorbij de 40m kon werpen. De 800m was dan weer een aangename verrassing. Die liep precies vanzelf. Laat ons zeggen dat ik dus over vijf van de zeven disciplines tevreden ben.”

Elise Vanderelst – Goud 1500m (4’18″69)

“Ik ben heel tevreden met de titel. Nu is het tijd voor een relatief rustigere week om daarna volop toe te werken naar de KBC Nacht op 6 september. Daar hoop ik een mooie wedstrijd ook beloond te zien met een scherpe chrono.”