Renovatie van het Koning Boudewijnstadion of toch een nieuw nationaal stadion op parking C? Een vraag die menig sportliefhebber al een tijdje bezighoudt. Er lijkt maar geen definitieve uitspraak te komen op deze kwestie, en vandaag liet voetbalclub RSC Anderlecht zelfs weten zich niet meer achter het bouwproject van een Eurostadion te scharen.

Eerst niet, dan misschien, dan weer niet en nu weer misschien. Het antwoord op de vraag of de Memorial Van Damme kan blijven georganiseerd worden aan de Heizel heeft duidelijk te kampen met veranderingsverschijnselen. Gisteren liet Philippe Muyters nog verstaan dat de Vlaamse regering geen geld zal besteden aan een renovatie van het huidige nationale stadion.

Brussels parlementslid Johan Van den Driessche van de N-VA schudde vandaag de kaarten opnieuw door elkaar: hij eist dat de stad Brussel en het gewest terugkomt op haar beslissing om het veelbesproken stadion plat te gooien. “Ik reken er op dat Brussel inziet dat de bevolking meer gebaat is dat dit budget terug gaat naar het Koning Boudewijnstadion”, zo viel op de site van De Morgen te lezen.

Of het ook zo ver zal komen is nog lang niet zeker. RSCA liet wel weten zich terug te trekken maar alle partijen waren nog steeds open voor verzoenende gesprekken. Veel zal dus afhangen wat die gesprekken de komende dagen zullen opleveren, maar als de terugtrekking van eersteklasser Anderlecht definitief zou zijn, lijkt de redding van de Memorial Van Damme plots wel weer nabij. Wordt vervolgd!