Heuglijk nieuws voor de Allianz Memorial Van Damme én de Belgische atletiekwereld in het algemeen: het Koning Boudewijnstadion krijgt een gloednieuwe piste in 2023. De intussen bijna 13 jaar oude piste is al jaren aan vervanging toe. In principe beginnen de werken aan de piste in oktober van dit jaar. Verloopt alles volgens plan, dan wordt de splinternieuwe piste volgend jaar in de lente ingehuldigd. Dat melden Le Soir en La Dernière Heure.

Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar eindelijk is het zover: het Koning Boudewijnstadion krijgt een nieuwe atletiekpiste. Na jaren van oplapwerk wordt in oktober van dit jaar begonnen aan een volledige vernieuwing van de piste, die al sinds september 2009 in gebruik is. Niemand minder dan Usain Bolt kwam die piste toen in vuur en vlam zetten tijdens de Allianz Memorial Van Damme. In Brussel is er op politiek vlak een akkoord over het financiële luik. Het kostenplaatje van de nieuwe piste bedraagt om en bij de twee miljoen euro.

Er wordt verwacht dat de Brusselse gemeenteraad het licht morgen volledig op groen zet. De werken zelf gaan dus in oktober van start, wat betekent dat de Allianz Memorial Van Damme op 2 september de allerlaatste editie wordt op de piste die bijna 13 jaar geleden in gebruik werd genomen. De gloednieuwe piste moet, als alles volgens plan verloopt, in de lente van volgend jaar klaar zijn voor gebruik. Het BK AC vindt dit jaar uitzonderlijk niet plaats in het Koning Boudewijnstadion, maar wel in op de piste van RCG Gentbrugge. Dankzij de nieuwe piste lijkt het voortbestaan van de Memorial op Belgische bodem én in het Koning Boudewijnstadion alvast verzekerd.