EK junioren rieti 2013 logoVandaag, op donderdag, start het EK voor junioren. In het Italiaanse Rieti strijden meer dan 1000 juniors – een nieuw record trouwens in de 49-jarige geschiedenis van het tweejaarlijks evenement – om de verschillende ereplaatsen. Op zondag sluit de 4x400m estafetten het toernooi af.

België trekt naar Italië met een 19-koppig team. De uitgebreide voorbeschouwing met de verwachtingen per atleet lees je hier nogmaals.

Op dag één komen onze zevenkampsters Marjolein Lindemans en Nafissatou Thiam in actie. Rani Nagels (400m), Louise Carton (3000m) en Mathias Broothaerts (verspringen) gaan op zoek naar kwalificatie voor de volgende ronde.

EDIT: de reeksen van de 400m en 3000m bij de dames werden – door relatief laag aantal atletes – geschrapt. Rani Nagels en Louise Carton mogen rechtstreeks aantreden in respectievelijk de halve finale (deze middag om 17u35) en finale (zaterdag).

 

Alle info over het EK in Rieti vind je hier.

Alle uitslagen zijn hier terug te vinden.

Een live-stream is dagelijks hier terug te vinden.

 

En uiteraard krijgt u van ons alle updates mee van zodra ze binnenkomen.