De stad Brugge heeft grote interesse om in 2025 het EK voor junioren naar West-Vlaanderen te brengen. Van een officiële kandidatuur is echter nog geen sprake, maar met de hulp van grote speler Golazo hopen de Bruggelingen daar verandering in te brengen. Het belooft wel een pittige strijd te worden, aangezien steden uit onder meer Italië, Finland en Letland ook al hun interesse toonden. Komende zomer staat het EK voor atleten onder twintig jaar gepland in de Estse hoofdstad Tallinn. 

Als het van de Bruggelingen afhangt, dan krijgt ons land in 2025 een EK voor junioren in de West-Vlaamse hoofdplaats. Een officiële kandidatuur heeft Brugge nog niet ingediend bij European Athetlics, maar de initiatiefnemers krijgen alvast de steun van Golazo onder impuls van de voormalige meeting director van de Allianz Memorial Van Damme,  Wilfried Meert. Volgens Franky Demon, de schepen van Sport in Brugge, is het een unieke kans om een EK voor jeugdatleten naar de stad te brengen. “Het is een kans die wie niet kunnen late liggen. De atletieksport heeft altijd al geleefd bij ons en bovendien hebben we al heel wat succesvolle atleten voortgebracht”, aldus de schepen aan HLN.

Om het EK effectief naar Brugge te krijgen, zal er wel nog het een en ander moeten veranderen aan de huidige infrastructuur op de site van Sport Vlaanderen. Olympic Brugge zou als de grootste vereniging in de stad het voortouw nemen in de organisatie van het kampioenschap. Een vernieuwde piste is één van de werkpunten om een sterke kandidatuur in te dienen bij de Europese Atletiekfederatie. De definitieve beslissing rond de toewijzing van het kampioenschap valt pas in november 2023. Brugge is echter niet de enige kandidaat, aangezien steden uit landen zoals Italië, Finland en Letland al eerder hun interesse lieten blijken. Komende zomer staat het EK voor junioren gepland in het Estse Tallinn. Op het afgelopen EK voor junioren in het Zweedse Böras was ons land goed voor drie medailles met brons voor Elien Vekemans en Lucie Ferauge én uiteraard de Europese titel van hoogspringer Thomas Carmoy. Carmoy was op het EK indoor afgelopen winter goed voor brons tijdens zijn eerste kampioenschap bij de grote jongens.