Vandaag stond in Metz een van de laatste meetings op het programma voor het EK in Göteborg, dat volgend weekend plaatsvindt. De ongebruikelijke 2000m werd gelopen. Deze werd gewonnen in 5’00” door Fida voor Bob Tahri. Opmerkelijke prestaties waren er nog van Kim Collins, die met een scherpe 6”53 iedereen het nakijken gaf. Maar het hoogtepunt van de namiddag was ongetwijfeld de verbluffende 5m94 van Renaud Lavillenie (foto) in het polsstokspringen. Bekijk hier zijn winnende sprong. De Fransman probeerde het daarna nog eens op 6m, maar raakte in zijn laatste sprong licht  de lat aan. Het wereldrecord op het polsstokspringen indoor staat nog altijd op naam van Sergej Boebka,  die in 1993 6m15 sprong. Renaud kan nu met veel vertrouwen afreizen naar het Zweedste Göteborg

Foto: Richard Brunel
Foto: Richard Brunel