Foto: Jasper Jacobs
Foto: Jasper Jacobs

Nils Duerinck houdt het voor bekeken als atleet. De 400 meterloper maakte vooral naam als lid van 4×400-ploeg en was als dusdanig ook nog geselecteerd voor het EK indoor begin maart in Göteborg. “Dinsdag ga ik met pensioen en rond ik een mooie carrière af”, zegt Duerinck, die volgende maand 29 wordt.

“Ik won pas nog een Belgische titel, zo is het goed. Op een EK-selectie had ik trouwens niet meer gerekend, omdat ik sinds januari geen lid meer was van de ploeg”, legt Duerinck uit.

“Daarom had ik me geconcentreerd op mijn eigen indoorseizoen. Op het moment dat ik hoorde dat ik in de EK-selectie zat, had ik al beslist dat ik er nu een punt zou achterzetten.”

Duerinck spreekt tegen dat de tegenvallende Spelen in Londen aan de grondslag liggen van zijn afscheid. Hij mocht wel de reeksen lopen, maar de finale niet.

“Londen was een eenmalige misser”, zegt Duerinck. “Omdat ik niet wilde stoppen op een dieptepunt ben ik tot nu doorgegaan. Ik verwijt coach Jacques Borlée niets. We hebben alles uitgepraat.”

“Dat we niet de beste vrienden zijn? We hebben altijd in alle respect met elkaar samengewerkt. Dat respect zal blijven. Er is geen plaats voor wrange gevoelens. Dankzij de 4×400 heb ik er meer uitgehaald dan als individuele loper.”

 

Lees meer op Sporza!