Renaud Lavillenie heeft bij een pijnlijk voorval tijdens een training in zijn achtertuin een breuk aan de linkerduim opgelopen. Daardoor moet de Franse polsstokspringer forfait geven voor de ‘Inspiration Games’, het coronavriendelijke alternatief voor de Diamond League in Zürich. De voormalige wereldrecordhouder in zaal hoopt eind augustus opnieuw in actie te komen.

Renaud Lavillenie kende ondanks de wereldwijde coronapandemie een behoorlijk atletiekjaar. De 33-jarige Fransman deelde in de ‘Ultimate Garden Clash’ de zege met het Zweedse wonderkind Armand ‘Mondo’ Duplantis, om vervolgens tijdens de ‘Impossible Games’ naar 5m81 te springen in zijn achtertuin. Indoor sprong de voormalige wereldrecordhouder in eigen huis naar 5m94. Versleten is de atleet dus absoluut nog niet.

Afgelopen weekend kende Lavillenie echter pech in die bewuste achtertuin. Tijdens een training brak een polsstok, waarbij de duim aan zijn linkerhand stevig geraakt werd. Onderzoeken toonden een breuk aan, waarvoor hij morgen onder het mes gaat. Vervolgens moet de atleet een zestal weken de duim laten ‘rusten’. Een deelname aan de ‘Inspiration Games’, een organisatie van de Diamond League in Zürich op 9 juli, is daardoor niet aan de orde.

“De blessure betekent echter niet dat ik forfait geef voor het vervolg van de atletiekzomer. Ik wil maar al te graag wedstrijden springen eind augustus, of begin september, van zodra het euvel onder controle is. Voorlopig is de tussenstand ‘Polsstok’ 1 – Renaud 0. 2020 blijft hoe dan ook een bijzonder jaar, leve 2021”, laat Lavillenie weten via Instagram.

https://www.instagram.com/p/CCGIXTRlSwW/