De Ultimate Garden Clash van afgelopen zondag was een heus schot in de roos. World Athletics heeft namelijk de statistieken van de polsstokwedstrijd tussen Armand Duplantis, Renaud Lavillenie en Sam Kendricks gedeeld en die zijn ronduit indrukwekkend. Maar lieft 250.000 mensen volgden het evenement live. 24 uur later hadden in totaal al één miljoen mensen beelden van de bijzondere competitie gezien.

De bedoeling van de Ultimate Garden Clash was vooral om onze sport te laten ademen in deze moeilijke tijden en dat is meer dan gelukt. Voor Armand DuplantisRenaud Lavillenie en Sam Kendricks was het tevens een aangename manier om tegen elkaar uit te dagen. World Athletics kan alvast met de nodige fierheid terugblikken op de eerste editie, aangezien de cijfers indrukwekkend zijn. Maar liefst 250.000 kijkers zagen drie polsstokspringers op een half uur tijd 98 keer over vijf meter springen. Na 24 uur bedroeg het aantal kijkers maar liefst één miljoen, waardoor er zonder meer van een succes mag gesproken worden.

De vraag lijkt daardoor niet of er een gelijkaardig initiatief volgt de komende weken, maar vooral wanneer en in welke discipline. Een editie in het polsstokspringen voor vrouwen lijkt niet uitgesloten, zeker als je afgaat op het enthousiasme van regerend olympisch kampioene Katerina Stefanidi.

https://twitter.com/airlavillenie/status/1257951165112877056