Belgian Athletics heeft zopas de selectie voor het EK indoor in Istanboel bekendgemaakt. Met 21 individuele atleten en 1 aflossingsploeg is de delegatie in laatste instantie nog stevig aangedikt. Zeven atleten werden namelijk op basis van de ranking nog opgevist. Cynthia Bolingo gaf echter wel verstek voor dit kampioenschap. Ook Kevin Borlée laat een individuele deelname aan zich voorbijgaan, maar reist wel af met de Belgian Tornados. Het EK indoor vindt plaats van 2 tot 5 maart.

Gisteren kondigde Nafi Thiam al aan dat ze de delegatie voor het EK indoor in Istanboel zal vervoegen. Vandaag is de selectie nog een flink stuk groter geworden. Door de vele afzeggingen zijn er namelijk heel wat landgenoten opgeklommen naar een plaats in de top 18 op de ranking. Daardoor konden er nog zeven atleten een EK-ticket afdwingen.

Camille Laus (400m), Helena Ponette (400m), Anne Zagré (60mH), Lisa Rooms (3.000m), Isaac Kimeli (3.000m), Jolien Boumkwo (kogel) en Thomas Carmoy (hoog) kregen alle zeven goed nieuws en krijgen volgende week dus startrecht in de Turkse stad. Of alle atleten op deze uitnodiging ingaan, is nog niet duidelijk.

Thomas Carmoy tijdens het WK in Belgrado – Foto: Erik van Leeuwen

Het aantal individuele atleten had weliswaar nog groter kunnen zijn. Cynthia Bolingo is niet helemaal fit en geeft forfait voor de 400m. Kevin Borlée zien we evenmin in actie op de individuele 400m. De vaste slotloper van de Belgian Tornados is wel beschikbaar voor de 4x400m. Dylan Borlée, Christian IguacelJulien Watrin en Alexander Doom vervolledigen de aflossingsploeg. Die laatste twee komen ook individueel in actie op de dubbele baanronde.

De volledige selectie kan u hier bekijken.