Anne Zagré heeft niet voor de verrassing kunnen zorgen in de halve finales van de 60m horden. Zagré stond dan ook voor een aartsmoeilijke opdracht. Van alle halve finalisten in haar reeks had zij het traagste tijd van het seizoen. Ze finishte uiteindelijk als achtste in 8″08, een seizoensbeste. Voor de finale was een plaats bij de beste vier nodig.

Anne Zagré is op het EK indoor in Istanboel twaalfde van Europa geworden. Dat was logischerwijs onvoldoende voor een plaats in de finale.

De atlete die dit jaar onder de vleugels van Carole Bam is beginnen trainen, ging moeizaam van start in haar halve finale. De top vier, die recht had op een plaats in de finale, was dan ook meteen buiten schot. Zagré maakte in het slot nog terrein goed, maar kon de achtste plaats in haar reeks niet vermijden.

Met 8″08 leverde ze wel haar beste resultaat van dit seizoen. Voor een plaats in de finale was 8″02 nodig.

Nadine Visser en Maayke Tjin-a-Lim verdedigen later vandaag de Nederlandse kleuren in de finale. Visser kan er voor een derde Europese indoortitel op rij proberen zorgen, al moet ze dan wel voorbij Ditaji Kambundji en Reetta Hurske.

“Jammer van mijn start”

“Dit is geen slecht resultaat. Met 8″08 ben ik tevreden. Ik wist ergens wel dat ik deze tijd in de benen had. Het is alleen heel jammer van mijn start, die was echt niet goed. Je wil natuurlijk altijd in die finale staan, maar ik moet het positief zien. Dit is goed om op voort te werken richting het outdoorseizoen. Zeker omdat ik de voorbije maanden vooral veel gelopen heb en weinig specifiek werk heb verricht. Nu ik bij Carole (Bam; red.) train, ben ik omringd door een hele trainingssgroep. Dat motiveert enorm.”