Ben Broeders heeft op het EK indoor in Istanboel zijn medailledroom niet kunnen waarmaken. De atleet kwam eerst al eens in de problemen op 5m60. Uiteindelijk klaarde hij die klus in zijn laatste poging. Daarna gokte en verloor de Belgische recordhouder door 5m70 over te slaan en op 5m80 een nieuwe kans te wagen. De lat ging helaas drie keer tegen de grond. Broeders wordt zo achtste in de polsstokfinale.

Het sprookje van de Belgen op dit EK indoor kreeg jammer genoeg geen vervolg in het polsstokspringen. Ben Broeders durfde in afwezigheid van wereldrecordhouder Mondo Duplantis nochtans luidop dromen van een medaille. Zo ver kwam het helaas niet.

Broeders begon goed aan zijn competitie door makkelijk over 5m40 te springen. Op de volgende hoogte verging het minder vlot. De beste polsstokspringer van ons land had alle drie zijn pogingen nodig op 5m60. Broeders was zo ver teruggevallen in de tussenstand en speelde poker door 5m70 over te slaan en op 5m80 pas opnieuw in actie te komen.

Eerder dit jaar sprong Broeders al over 5m82, maar vandaag lukte het niet om 5m80 te wagen. Daardoor was het over en uit voor de atleet. Hij eindigde teleurgesteld achtste.

Het volledige podium bleef steken op 5m80, wat het extra zuur maakt voor de Belg. De Noor Sondre Guttormsen trok echter aan het langste eind door het minst aantal missers op te tekenen. De Griek Emmanouil Karalis en de Pool Piotrl Lisek deelden het zilver.

“Dit is echt een gemiste kans”

“Ik had hoogte genoeg, maar ik mis regelmaat. Dit is echt een gemiste kans, zeker als je de hoogte ziet die goud opleverde. Het potentieel is er zeker om hoog te springen, maar ik kreeg op het einde de puntjes niet op de ‘i’. Ik wist dat 5m70 niets zou opleveren en ik wou echt voor het podium gaan. Dat is de reden dat ik paste. De extra rust die ik daardoor kreeg was zeker ook welkom. Op 5m60 had ik wat last van krampen, dus ik creëerde meer rust en tijd om opnieuw op krachten te komen. Jammer. Ooit zal het er wel eens uitkomen zeker?”