Eliott Crestan heeft vijf jaar na zijn bronzen plak op het WK junioren zijn eerste medaille bij de senioren beet. Op het EK indoor in Istanboel knokte hij zich naar de derde plaats op de 800m. Het goud kwam nog heel dichtbij tijdens de race, het brons was na de race dan even heel ver weg. De jury verworp gelukkig de klacht tegen onze landgenoot. Crestan kan Istanboel dus verlaten met in zijn koffer een brons stukje eremetaal en een stevige portie motivatie voor de komende jaren. 

De 800m-finale op het EK indoor draaide uit in een tumultrijke race. Voor het eerst in jaren stonden er ook acht in plaats van zes atleten in de eindronde. Eliott Crestan was weinig onder de indruk van het gezelschap. Hij maakte zich af en toe breed om zijn plaats te verdedigen waardoor hij een klacht aan zijn been kreeg en dreigde uit de uitslag geschrapt te worden.

“Ik heb geen idee wie een klacht heeft ingediend of wat ik verkeerd heb gedaan. Gelukkig is alles goedgekomen”, haalde de atleet opgelucht adem nadat de uitslag officieel werd bevestigd.

De bronzen medaille was binnen. Crestan kon niet anders dan tevreden zijn, al besefte hij goed dat goud ook mogelijk was.

“Door met twee in een baan te moeten starten, had ik niet de beste start. Daarna kwam ik wel naar voren. In de laatste ronde was ik vooral Benjamin Robert en Andreas Kramer in de gaten aan het houden. In de laatste rechte lijn kwam ik héél dicht op die eerste, maar ik had helemaal niet in de gaten dat de Spanjaard er ook nog was. Het goud was dichtbij. Jammer dat het niet lukte, maar ik ben blij. Een medaille is altijd mooi.”

De pupil van André Mahy bewijst zo dat hij niet alleen bij de jeugd zijn stempel kan drukken. Dat hij op 23-jarige leeftijd al meespeelt bij de groten, geeft motivatie voor de toekomst.

“Het is top dat ik dit nu al doe. Ik ben nog altijd maar 23 jaar. Na mijn blessure van vorig jaar kende ik eindelijk een goede voorbereiding. Het werk op training levert zijn vruchten af. Ik ben nieuwsgierig wat de toekomst brengt en wat ik op de komende kampioenschappen kan. Ik word beter en beter, win meer zelfvertrouwen en de motivatie is groot”, aldus Crestan.