Michael Obasuyi zal volgende week niet afreizen naar het EK indoor in Istanboel. De 23-jarige hordeloper sukkelde de afgelopen maanden met een voetblessure en kon dit indoorseizoen nog geen enkele wedstrijd afwerken. Lisa Rooms en Isaac Kimeli gaven eerder deze week ook al aan niet aan het EK te zullen deelnemen.

Op het BK Indoor zou Michael Obasuyi zijn langverwachte terugkeer in competitie maken. De specialist van de 60 en 110m horden stond dit indoorseizoen namelijk lang aan de kant met een voetblessure, maar leek net op tijd weer fit. In laatste instantie besloot de atleet om toch niet van start te gaan. Obasuyi, die op basis van zijn prestaties van vorig jaar al geplaatst was voor het EK indoor, wilde geen onnodige risico’s te nemen.

Vandaag zou Obasuyi op het BK voor studenten een nieuwe poging wagen. De halve finalist van het laatste WK indoor werd echter opnieuw teruggefloten door zijn eigen lichaam en ging wederom niet van start. Obasuyi nam daardoor de lastige beslissing om niet van start te gaan in Istanboel.

Eerder deze week gaven Lisa Rooms en Isaac Kimeli ook al verstek voor het EK. Bij hen is het weliswaar geen blessure die roet in het eten gooit. Het duo maakte nooit een doel van dit kampioenschap en geeft voorrang aan het BK veldlopen en de voorbereiding op het zomerseizoen.

Door het afzeggen van deze drie atleten bestaat de Belgische delegatie in Istanboel nog uit 18 individuele atleten en één aflossingsploeg.