Twee jaar na zijn bronzen plak, staat Thomas Carmoy opnieuw op het podium van een EK indoor. In Istanboel pakte de Carolo uit door naar brons te vliegen. Carmoy, die op voorhand ook al gezien werd als een kanshebber op eremetaal, klaarde de klus met een persoonlijk indoorrecord van 2m29. Carmoy is al de derde landgenoot die op deze slotdag van het EK een medaille pakt. Wat een avond voor de Belgen!

Thomas Carmoy heeft ons land een zesde medaille bezorgt op het EK indoor in Istanboel. Nochtans begon de CRAC-atleet niet al te best aan zijn hoogspringfinale. Op zijn aanvangshoogte van 2m10 ging hij al meteen de mist in.

Carmoy herpakte zich snel. De volgende hoogtes klaarde hij telkens in de eerste poging waardoor de medailles in het vizier lagen. Al moest Carmoy dan nog wel één belangrijke hindernis over zien te geraken: 2m29. Zowel outdoor als indoor ging de hoogspringer nog nooit over deze hoogte.

Met vijf atleten over 2m26 was dit echter wel een cruciale hoogte. Carmoy, die er quasi altijd staat op kampioenschappen, deed wat hij moest doen. In zijn derde poging wipte hij knap over de lat. Een medaille was plots een zekerheid, de kleur nog niet. Door drie missers op 2m31, wat mits een geslaagde poging een evenaring van het Belgisch record van Eddy Annys was geweest, werd het net als twee jaar geleden eentje met een bronzen kleur.

De Nederlander Douwe Amels verraste door als enige over 2m31 te springen. De Oekraïner Andrii Protsenko veroverde zilver met 2m29.

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.