Eliott Crestan heeft zijn eerste individuele medaille op een internationaal kampioenschap bij de senioren beet. Op het EK indoor in Istanboel liep de Belg een dappere koers. Hij vatte post in de voorhoede en incasseerde hier en daar een elleboog. Crestan leek er niet van onder de indruk. In de laatste rechte lijn stormde hij naar het brons in 1’47″65. Enkel de Spanjaard Adrian Ben en de Fransman Benjamin Robert waren een klein maatje te groot. 

Twee jaar geleden strandde hij nog in de halve finales tijdens het EK indoor, dit keer staat hij op het podium. Eliott Crestan heeft duidelijk stappen gezet op zijn geliefkoosde 800m.

In de finale in Istanboel duurde het maar iets meer dan een ronde vooraleer onze landgenoot zijn neus aan het venster kwam steken. In het tweede deel ging de atleet helemaal los. Hij rukte op naar voren en maakte duidelijk dat hij kwam meespelen om de medailles. Crestan werd nog even aangetikt en kreeg links en rechts een duw, maar niets kon hem stoppen in zijn missie.

Even leek het nog een zilveren plak te zullen worden, maar de Spanjaard Adrian Ben had een iets steviger eindschot in de benen. Met nog 100m te gaan rukte hij op van de derde naar de eerste plaats. Hij finishte als eerste in 1’47″34. Benjamin Robert werd in laatste instantie teruggedrongen naar plaats twee. Hij bleef Crestan nog net voor met drie tienden. De tijd van onze bronzen medaillewinnaar bedroeg 1’47″65.

De medaille van Crestan is al de derde voor België op deze slotdag van het EK indoor. Ook de Belgian Tornados en Thomas Carmoy bezorgden ons land eremetaal.