De Belgian Tornados hebben op het EK indoor in Istanboel hun Europese titel heroverd nadat ze twee jaar geleden nog naast het podium vielen. Het waren Dylan Borlée, Alexander Doom, Kevin Borlée en slotloper Julien Watrin die in die volgorde het stokje als eersten binnenbrachten. Het is meteen de zeventiende(!) internationale medaille voor de aflossingsploeg. De winnende tijd van het kwartet was 3’05″83. Het zilver ging naar Frankrijk, Nederland pakte brons.

Ze hebben het weer geflikt. De Belgian Tornados knalden voor de derde keer in hun carrière naar de Europese indoortitel. En of het spannend was, want het werd een race met heel wat getrek en geduw.

Startloper Dylan Borlée had het dan ook lastig om zijn mannetje te staan. Na 150m moest hij stevig knokken voor zijn positie waardoor hij even gehinderd werd. Op 100m van de wissel werd de jongste broer opnieuw gehinderd. Hij viel meteen terug naar de vijfde plaats. Borlée kon nog wel wat terrein goedmaken, maar de medailles waren op dat ogenblik ver weg.

Daarna was het de beurt aan Alexander Doom. Doom, die gisteren door een blessure aan de hamstring nog verstek gaf voor de individuele 400m-finale, schudde een straffe tweede ronde uit de benen. Hij bracht ons land opnieuw in medaillepositie, al leek het goud op dat moment nog ver weg. De Spanjaarden hadden namelijk al een fraaie voorsprong bij elkaar gelopen.

Kevin Borlée werd niet in zijn vertrouwde rol als slotloper uitgespeeld. De kapitein van de ploeg deed het ook in zijn nieuwe functie van derde loper geweldig. Hij kon geen plaatsen winnen, maar liep het gaatje op Spanje feilloos dicht.

Tenslotte mocht Julien Watrin het afmaken. De vice-Europese kampioen zat de Spanjaarden op de hielen, maar voelde ook de hete adem van Frankrijk en Nederland in zijn nek. Uiteindelijk ging hij op en over Spanje en wist hij de Fransen en Nederlanders knap af te houden. Hij bracht het stokje binnen na 3’05″83 waardoor de zeventiende internationale medaille voor de aflossingsploeg een feit is. Frankrijk en Nederland volmaakten het podium met respectievelijk 3’06″52 en 3’06″59.

Splittijden:

Dylan Borlée 47″54
Alexande Doom 46″51
Kevin Borlée 45″80
Julien Watrin 45″98