De finale van de World Indoor Tour in de Spaanse hoofdstad Madrid heeft net géén nieuw WR in het hinkstapspringen opgeleverd. Yulimar Rojas kwam in haar vijfde poging tot op twee centimeter van haar eigen WR. De Nederlandse Zoë Sedney was op de hoge horden goed voor de zege in een nieuw PR van 7″95. Eerder op de avond had onze landgenote Hanne Claes haar PR op de 400m aangescherpt tot 53″05. 

Yulimar Rojas is er net niet in geslaagd om haar eigen WR in het hinkstapspringen aan te scherpen. Rojas kwam tijdens de finale van de World Indoor Tour in Madrid tot op twee centimeter van haar ondertussen twee jaar oude WR in zaal. Na een al uitmuntende 15m35 in haar tweede poging moest de Venezolaanse wereldrecordhoudster wachten tot haar vijfde poging om nog verder te zweven. Ze noteerde uiteindelijk 15m41, voldoende om het publiek te laten ontploffen in Madrid. In haar zesde en laatste poging leek Rojas op weg naar een monstersprong, tot ze bij haar afzet de controle verloor en geen volledige sprong uitvoerde. Zelfs zonder een echte afzet voegde ze nog 14m90 toe aan haar indrukwekkende reeks.

In Madrid was het daarnaast uitkijken naar een trosje interessante wedstrijden. De 3.000m bij de mannen leverde een mooi schouwspel op. Olympisch 10.000m-kampioen Selemon Barega trok aan het langste eind in 7’34″03. Adel Mechaal won het prestigeduel tussen de Spanjaarden en legde beslag op de derde stek op ruim een seconde van de winnaar. De in België verblijvende Fransman Hugo Hay klokte af na een sterk PR van 7’41″59. Ook de hoge horden leverden het nodige spektal op. Zoë Sedney schreef de finale bij de vrouwen op haar naam in een nieuw PR van 7″95. Bij de mannen was de finishfoto nodig om uitsluitsel te bieden over wie al dan niet met de bloemen naar huis mocht. Het Spaanse duo Asier Martinez-Enrique Llopis finishte in dezelfde tijd (7″56), maar de duizendsten gaven het voordeel aan Martinez. De Brit David King strandde op één honderdste van het duo.

Elliot Giles bewees in een hoogstaande 800m dat hij één van de beste atleten in zaal is. Giles remonteerde in de slotfase de Spanjaard Mariano Garcia. De Brit klokte af in 1’45″43, voor Garcia en diens landgenoot De ArribaGudaf Tsegay maakte van de 1500m bij de vrouwen nog maar eens een onewomanshow. De Ethiopische wereldrecordhoudster dook opnieuw onder vier minuten met 3’57″38. Op de 400m mocht Justine Swiety-Ersetic vieren. De Poolse strandde met 51″21 op 11 honderdsten van het Pools record. Eerder op de avond had Hanne Claes een nieuw PR van 53″05 genoteerd in de B-finale. Swiety-Ersetic was niet de enige atleet uit Polen die mocht vieren in Madrid. Konrad Buckowiecki zette namelijk het kogelstoten naar zijn hand met een beste worp van 21m91. In het hoogspringen vloog Eleanor Patterson ei zo na over twee meter. De lat ging pas liggen toen de Australische al op de mat lag. Met 1m96 was ze wél de beste.