De Gentse Topsporthal deed gisterenavond dienst als het decor voor het open Belgisch kampioenschap voor studenten. Alexander Doom maakte van de gelegenheid gebruik om een snelle 400m mee te pikken. De atleet van AVR zou naar een PR van 46″88 lopen, goed voor de achtste prestatie aller tijden in zaal en amper 38 honderdsten boven de WK-limiet. Simon Debognies deed een ultieme poging om onder de chrono van Michael Somers te duiken op de 3.000m. Debognies finishte uiteindelijk in 7’55″47, een kleine zeven seconden boven het vooropgestelde doel.

Het Belgische indoorseizoen zit er na het open BK voor studenten van gisteren stilaan op. Een aantal mooie namen kleurden dat BK wel. Alexander Doom ging na zijn verstoorde wedstrijd op het BK AC op zoek naar een snelle chrono op de 400m. Ondanks een korte voorbereiding na zijn legeropleiding knalde Doom naar een tijd van 46″88, zijn eerste duik onder 47 seconden in zaal én de achtste chrono aller tijden in ons land. Voor het WK in Belgrado wordt 46″50 gevraagd. Dankzij die chrono is de atleet van AVR wel zeker van zijn plaatsje bij de Belgian Tornados op het WK Indoor in Belgrado eind maart. Tibo De Smet, de 800m-revelatie van het afgelopen jaar, evenaarde met 47″51 zijn PR in zaal. Christian Iguacel, die zich op het Vlaams kampioenschap indoor nog blesseerde aan de hamstrings, maakte een degelijke comeback met 47″66. Bij de vrouwen liep Helena Ponette naar 54″46. De atlete van HCO komt daardoor in aanmerking voor een plaatsje bij de Belgian Cheetahs met het oog op het WK.

Simon Debognies – Foto: Golazo

Simon Debognies maakte tijdens de 3.000m jacht op de 7’48″72 van Michael Somers. Debognies kreeg de steun van hazen Philip Cortvriendt en de Brit Alex George. Cortvriendt leverde perfect werk af en ook George deed zijn duit in het zakje. Vervolgens moest Debognies zelf aan de bak. De atleet van OEH deed het niet onaardig, maar in de slotfase verloor hij iets te veel tijd ten opzichte van de vereiste chrono voor het WK. Hij finishte uiteindelijk in 7’55″47, een slordige zeven seconden boven de richttijd. Debognies richt zijn blik na een korte rustperiode op het outdoorseizoen, waar hij de goede lijn van vorige zomer hoopt door te trekken.

Het hoogspringen leverde twee mooie competities op. Bij de mannen was Thomas Carmoy de beste met een foutloos parcours tot en met 2m20. Op 2m23 ging de Belgische kampioen drie keer de mist in. Lars Van Looy en Bram Ghuys legden beslag op de plaatsen twee en drie dankzij een sprong over 2m17. Ook youngster Arne Min kwam goed uit de verf met een indoor-PR van 2m14. Claire Orcel was de beste bij de vrouwen met 1m83. Belgisch outdoorkampioene Zita Goossens legde beslag op de tweede stek met 1m80. Elise Mehuys ging nog twee keer voluit op de 60m in de hoop om in de buurt van de WK-limiet van 7″30 te komen. In de reeksen noteerde de atlete van LYRA 7″38, gevolgd door 7″42 in de finale. In die finale kwam Rani Vincke tot op één honderdste van Mehuys. Bij de mannen ging de zege naar Yoran Deschepper in een degelijke 6″82. In het polsstokspringen kon Robin Bodart op de steun van het publiek rekenen. Hij maakte van de gelegenheid gebruik om zijn PR in zaal aan te scherpen met zes centimeter tot 5m30.

Thomas Carmoy – Foto: Lucien Lambotte