De olympische tienkamp is voor Thomas Van der Plaetsen geëindigd na nog geen twee proeven. Hij liep een ernstige hamstringblessure op in het verspringen en moest opgeven. Een horrorscenario. Ondertussen is duidelijk dat hij niet alleen de hamstring bezeerd heeft, maar ook de voet en de knie.

De hamstring van Van der Plaetsen, is gescheurd, laat het BOIC weten. Er is daarbovenop nog eens een scheurtje in de ligamenten van zijn rechtervoet vastgesteld en een kneuzing aan zijn knie. Het verdicht kon moeilijk zwaarder zijn. Hij is maanden out.

Van der Plaetsen was nog uitstekend begonnen en lag na de 100 meter ruim voor op zijn persoonlijk record, maar in de eerste poging van het verspringen liep het meteen mis. Hij blesseerde zich aan zijn hamstring, viel plat op zijn borst in het zand en moest worden weggebracht in een rolstoel. Wat een pech. Alwéér.

Iets later kwam het nieuws dat ‘VDP’ is afgevoerd naar het ziekenhuis, waar dokter Johan Bellemans hem vergezelt.