John Heymans was één van de verrassingen van het afgelopen winterseizoen, maar de 23-jarige atleet van DCLA zoekt toch andere oorden op. Heymans, de Belgische kampioen in het veld en op de 3.000m in zaal, stort zich namelijk opnieuw op zijn oude passie: hockey. Onze landgenoot heeft ook een duidelijk doel voor ogen. Heymans wil namelijk in 2024 met de Red Lions op de Olympische Spelen in Parijs staan. 

John Heymans heeft besloten om na zijn meest succesvolle winterseizoen ooit een wel heel verrassende beslissing door te voeren. Heymans hangt namelijk zijn spikes aan de haak en gaat per direct aan de slag als hockeyspeler bij de gerenommeerde Royal Léopold Club. Dat vertrouwt de atleet aan onze redactie toe. “Ik heb enorm genoten van de successen afgelopen winter, maar er ontbrak iets. Het gebrek aan teamgeest tijdens wedstrijden is iets wat me parten speelt en daarom keer ik terug naar mijn oude liefde, namelijk hockey. Ik ben niet over één nacht ijs gegaan, maar ik denk net dat mijn fysieke prestaties in het lopen mijn kwaliteit als hockeyspeler ten goede kunnen komen”, vertelt Heymans.

“Voor mijn trainer Wim Wouters was het wel even schrikken, maar ik heb geregeld dat hij me mag vergezellen bij Léopold als fysieke coach. In eerste instantie wil ik Léopold aan titels in de Ere-afdeling helpen, maar daarnaast heb ik ook grootse plannen. Mijn olympische droom blijft namelijk aanwezig en daarom wil ik maar wat graag op de Spelen van Parijs staan met de Red Lions. Het is een ambitieuze doelstelling, maar ik geloof dat het mits hard werk en een gebrek aan Netflix tot de mogelijkheden moet behoren”, aldus Heymans.

John Heymans was deze winter niet alleen de verrassende winnaar van het BK veldlopen en de 3.000m op het BK indoor. Heymans vertegenwoordigde ook de Belgische kleuren voor het eerst op een pistekampioenschap tijdens het EK in Torun, waarin hij geen mal figuur sloeg in de reeksen van de 3.000m. Hij werd er helaas uitgeschakeld na het plaatsen van een voet op de binnenkant van de piste. “Aan mijn voetenwerk is nog wat werk, aangezien dat me duur kan komen te staan op een hockeyveld. Met de hulp van Wim en de technische coaches hoop ik daar op relatief korte termijn een mouw aan te passen”, besloot de voormalige veldloper.

John Heymans als hockeyspeler in 2016