De coronacrisis blijft roet in het eten van de atletiekwereld gooien. Gisteren maakte European Athletics bekend dat het EK voor scholieren, dat eind augustus in het Italiaanse Rieti gepland stond, niet wordt georganiseerd. Vandaag liet de FISU weten dat de Universiade van komende zomer in het Chinese Chengdu wordt uitgesteld naar 2022. 

De impact van het coronavirus op de internationale sportwereld blijft groot. Dat bleek vandaag nog maar eens. De FISU, de Internationale Universitaire Sportfederatie, heeft namelijk meegedeeld dat er door de blijvende wereldwijde coronadreiging er komende zomer geen sprake is van een Universiade. Dat kampioenschap stond van 19 tot en met 28 augustus gepland in het Chinese Chengdu.

Gisteren volgde het nieuws al dat European Athletics geen EK voor scholieren zal inrichten in 2021. Dat besliste de Europese federatie in samenspraak met het LOC en de Italiaanse autoriteiten. De blijvende problemen door de coronapandemie op het Europese continent maken van het EK voor scholieren een te grote uitdaging. Het wordt dus langer wachten op een derde editie van het kampioenschap. Er wordt voorlopig geen woord gerept over de andere jeugdkampioenschappen op Europese bodem (het EK voor junioren in Tallinn en voor beloften in Bergen).