De organisatoren van de IFAM Outdoor en Memorial Buyle hebben hun bezorgdheid geuit rond de plannen van Sport Vlaanderen om het Putboscentrum in Oordegem aan zijn lot over te laten. Daardoor moeten beide wedstrijden vanaf volgend jaar vrezen voor hun voortbestaan. Zowel de IFAM als de Memorial Buyle leveren jaar na jaar topatletiek af, met telkens vele Belgische limieten met het oog op internationale kampioenschappen. 

Denk de Allianz Memorial Van DammeKBC Nacht en in sommige jaargangen de Meeting International d’Athlétisme de la Province de Liège weg en dan zijn de grootste atletiekmeetings op eigen bodem de IFAM Outdoor en de Memorial Buyle (Putbosmeeting). Beide wedstrijden worden georganiseerd op het complex van Sport Vlaanderen in Oordegem, maar als het van Sport Vlaanderen afhangt, dan is er geen toekomst weggelegd voor de accommodatie. Komende zomer is er nog geen sprake van een concreet probleem, aangezien de huidige overeenkomsten nog lopen. Vanaf volgend jaar is dat een ander verhaal.

“De meetings staan al jaren in de top 100 van de beste meetings ter wereld. De atleten komen van overal in Europa naar hier en het zou echt zonde zijn deze opgebouwde reputatie te laten varen”, aldus de organisatoren in een mededeling. De piste en tribune van het stadion zijn zonder meer aan vernieuwing toe. Indien er een nieuwe eigenaar gevonden wordt, dan is een renovatie noodzakelijk. “Onze uitstekende reputatie staat eigenlijk in schril contrast met de accommodatie zelf, die alle troeven heeft voor absolute topsport, maar waar helaas ook veel investeringen noodzakelijk zijn”, vertellen Kim Barbé en Patrick Van Caelenberghe. “Wij hopen dan ook dat de gemeente Lede en Sport Vlaanderen tot een goede oplossing komen om het voortbestaan van onze atletiekmeetings te bestendigen. Nog belangrijker is het belang van de lokale atletiekclub, Vlierzele Sportief (de club van Hanne Maudens, nvdr.). Met meer dan 600 leden zijn zij een voorname speler in de atletieksport. Het kan toch niet dat zij in de kou zouden komen te staan?”.