Op de FBK Games in Hengelo zondagnamiddag kregen de Nederlandse atletiekfans naast hun chouchou, Femke Bol, ook twee nationale records te zien. Vijf Belgische atleten – met Pieter Sisk op kop – maakten de trip en gaven de Continental Tour Gold meeting mee kleur. Simon Verherstraeten kon zich meten met een aantal wereldtoppers, Elien Vekemans maakte haar hoogste sprong van het jaar en Elise Vanderelst liep haar zevende chrono ooit op de metrische mijl.

Alles over de 1.000m van Pieter Sisk leest u hier.

Elien Vekemans kon door blessureleed dit seizoen niet schitteren waar ze dat wilde. Het EK kwam te vroeg en voor de Olympische Spelen kon ze zich niet meer kwalificeren. Toch heeft Vekemans nu de stijgende lijn beet. Met een vlucht over 4m42 zette de polsstokspringster haar beste prestatie van het outdoorseizoen neer en evenaarde ze haar beste hoogte van afgelopen winter. Haar PR ligt nog slechts 8cm hoger. In het hoogspringen ging Thomas Carmoy eerst over 2m18 in drie pogingen waarna hij in de regen niet over 2m22 geraakte.

Foto: Jolien De Bock

Simon Verherstraeten kreeg dankzij zijn nieuwe status als 10″10-loper een mooie kans op het hoogste niveau. Voor sprinters waren de omstandigheden echter allesbehalve ideaal. Zijn 10″23 aan de zijde van mannen als Ferdinand Omanyala, Andre De Grasse mag er dus zeker wezen.

Foto: Jolien De Bock

Als afsluiter van de meeting, maar niet achteraan in dit verslag, de 1500m bij de vrouwen. Sifan Hassan werd door iedereen in de gaten gehouden, maar kon op het einde haar kenmerkende slotakkoord niet tentoonspreiden. Ze moest winnares Melissa Courtney-Bryant en drie andere dames laten voorgaan. Elise Vanderelst hield goed de aansluiting met de kopgroep vast en eindigde als zesde in 4’05″26. Haar zevende 1500m ooit en – eentje voor de liefhebbers – exact dezelfde chrono als vorig jaar in deze wedstrijd.

Foto: Jolien De Bock

Wanneer Femke Bol de piste betreedt, gaat iedereen op het puntje van zijn stoel zitten. Dat was dit weekend in Hengelo niet anders. Bol trotseerde de koele buitenlucht en natte piste op weg naar een meeting record. Met 50″02 bleef ze Martina Weil voor, zij klokte een Chileens nationaal record van 51″05.

Foto: Jolien De Bock

Keely Hodgkinson zette de 800m met meesterlijk veel overschot naar haar hand. Schijnbaar eenvoudig ging ze tweemaal de piste rond in 1’57”36. De 100m horden beloofden voor de thuisfans een hoogtepunt te worden. Publiekslieveling Nadine Visser, kreeg ijzersterke concurrenten als Jasmine Camacho-Quinn, Pia Skrzyszowska en Nia Ali tegenover zich. Camacho-Quinn triomfeerde dankzij een meeting record van 12”39, maar ook de Nederlanders gingen aan het vieren want Visser scherpte haar nationaal record aan tot 12”46.

Foto: Jolien De Bock

Jessica Schilder zette het Fanny Blankers-Koen Stadion op zijn kop door haar kogel richting 20m33 te stoten, goed voor een Nederlands nationaal record. Met Chase Jackson en Lijiao Gong versloeg ze daarvoor een aantal klinkende namen. De wereldkampioen in het hink-stap-springen – Hugues Fabrice Zango – won eenvoudig met 17m57, zijn beste sprong van het seizoen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in