De 5.000m-finale bij de mannen op dit EK in Rome heeft niet het verhoopte resultaat opgeleverd. John Heymans draaide nochtans goed mee voorin, tot de wedstrijd in de laatste ronde losbarstte. De RESC-atleet viel prompt terug naar een tiende plaats op vier seconden van het brons. Robin Hendrix moest al vroeger de rol lossen en werd uiteindelijk twintigste. Jakob Ingebrigtsen greep uiteindelijk de macht. 

Een medaille op de 5.000m op dit EK zou geen sinecure worden voor het Belgische duo. Toch durfde John Heymans er luidop van dromen. Die ambities maakte hij hard door de hele wedstrijd aan de kop zijn rondjes te draaien. In de slotronde ging het licht helaas uit bij Heymans. Hij kon niet meer meevechten en werd tiende in 13’25″99. Voor brons was 13’21″61 nodig. Jakob Ingebrigtsen greep het goud met 13’20″11 en bleef George Mills en Dominic Lubalu voor.

Na afloop zat de wedstrijd duidelijk nog in het lijf bij Heymans. Hij kon, nadat hij zijn maaginhoud had gezien, geen woord uitbrengen.

Robin Hendrix liep de hele race verderop in het pak. Hij kon na de aanvangsfase niet voorin postvatten en werd uiteindelijk twintigste in 13’36″19.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in