Gisteren maakte de CrossCup bekend dat de manche in Mol op 7 maart niet kan doorgaan, vandaag volgt de beslissing van de KBAB om alle resterende indoorwedstrijden van de kalender te schrappen. Het BK indoor was dus de laatste wedstrijd in zaal op Belgische bodem van een kort winterseizoen. De KBAB is echter hoopvol met het oog op de zomer. 

Geen CrossCup in Mol op zondag 7 maart. Dat meldde de organisatie gisteren al na lang beraad met de lokale club VABCO Mol en de beheerders van het Provinciaal Domein het Zilvermeer. Door het gebrek aan kansen voor de jeugd en de extra financiële inspanningen om puur elites aan de start te krijgen, was een editie in het voorjaar van 2021 niet aan de orde. De CrossCup houdt komende zondag en op 21 maart halt in respectievelijk Brussel en Roeselare.

De KBAB deelt vandaag mee dat alle resterende indoorwedstrijden op eigen bodem geschrapt worden. Onder meer het BK voor cadetten, scholieren en junioren en beloften stond onder voorbehoud op de kalender. Maar het uitblijven van versoepelingen op vlak van coronamaatregelen dwingt de KBAB tot het schrappen van die indoorwedstrijden. Daardoor wordt ook per direct een einde gezet aan een kort indoorseizoen in eigen land met twee micromeetings, de IFAM Indoor en het BK in zaal. “Na het BK veldlopen en EK indook in Torun kijken we samen met de hele atletiekgemeenschap uit naar het zomerseizoen 2021. We gaan ons uiteraard maximaal inspannen om opnieuw wedstrijden te kunnen aanbieden aan alle atleten, ook al is de kans reëel dat we nog steeds rekening zullen moeten houden met beperkingen vanwege de aanhoudende coronacrisis”, klinkt het op de website van de Vlaamse Atletiekliga.