Michael Somers heeft ruim een week geleden een sterke beurt gemaakt aan het Zilvermeer in Mol. De poulain van Rik Didden eindigde als vierde in de totaaluitslag en als tweede bij de beloften. “Ik voel elke week progressie.”

De tweede manche van de Easykit CrossCup in Mol werd een prooi voor Soufiane Bouchikhi. Hij schudde Lander Tijtgat al relatief snel van zich af om te soleren naar de overwinning. Voor de derde podiumplek vochten Robin Hendrix, Thomas De Bock en Michael Somers een verbeten duel uit. Hendrix, net als Somers derdejaarsbelofte, trok aan het langste eind voor Somers en De Bock. “In Mol had ik het de afgelopen jaren moeilijk dus daarom koos ik voor een voorzichtige start”, vertelt de Lyra-atleet. “De voorbije jaren verloor ik telkens veel energie in het zand, dit jaar was dat anders en ploeterde ik er vrij vlot door. De vorm zit duidelijk in stijgende lijn. Door de specifieke crosstrainingen wordt het gevoel beter en beter.”

Foto: Tomas Sisk

De temperaturen zakken langzamerhand naar het vriespunt en dat wil zeggen dat ook de EK-selectiecross in Roeselare er bijna aankomt. Na een 35ste plaats vorig jaar wil Michael Somers er dit jaar in Slowakije graag opnieuw bij zijn. “Simon Debognies is bij de beloften buiten categorie als hij zijn zomerniveau kan evenaren. Daarachter wordt het wellicht een spannende strijd tussen Robin Hendrix en mij, al vond ik Dorian Boulvin in Mol ook sterk lopen.” Enkel de eerste belofte is zeker van zijn EK-ticket, maar na de zilveren teammedaille van vorig jaar lijkt ook een Belgische belofteploeg alles behalve uitgesloten. “Jammer dat Dieter Kersten niet op tijd fit geraakt, maar los van zijn afwezigheid hebben alle beloften een grote stap voorwaarts gezet. Ik denk dat we opnieuw een ploeg kunnen vormen met medaillekansen.” Somers kan alleszins met het nodige vertrouwen de laatste hand leggen aan zijn voorbereiding. “Ik ben een stuk sterker dan vorig jaar. Ik hoop mijn niveau nog een beetje op te krikken en dan ben ik klaar voor zowel een modderige als een snelle omloop.”