Naast de lange cross bij de mannen en vrouwen werd het op de CrossCup in Mol ook uitkijken naar de korte crossen. De topfavorieten losten de verwachtingen meer dan in. Elise Vanderelst duldde geen tegenstand bij de vrouwen. Ruben Querinjean was oppermachtig bij de mannen. 

Voor haar 40ste jaargang pakt de CrossCup uit met een klassement op de korte cross bij de vrouwen. Daardoor werd het in Mol uitkijken naar een interessant schouwspel van 1500m, verdeeld over twee ronden. Topfavoriete en Europees indoorkampioene op de 1500m, Elise Vanderelst, nam de touwtjes in handen en zou in de tweede ronde het verschil maken. Een oppermachtige Vanderelst had aan de streep een slordige tien seconden voorsprong bij elkaar gesprokkeld op Camille Muls en Jenna Wyns.

Bij mannen stond er zoals verwacht geen maat op Ruben Querinjean. De Luxemburger, die eerder dit jaar nog Belgisch kampioen op de korte cross werd, ging in de tweede van drie ronden aan de boom schudden. Stijn Baeten deed zijn uiterste best om in het spoor van de youngster van WACO te blijven, maar ook Baeten moest zijn meerdere erkennen in de ontketende belofte. De Europese beloftekampioen op de 1500m, Ruben Verheyden, werd knap derde. Pieter Jan-Hannes moest Sven Bombeke voor zich dulden in de strijd om plaats vier.