Nafi Thiam trekt begin maart naar het EK indoor in Torun. Dat deelde de olympische kampioene op de zevenkamp mee op haar social media. In 2017 was de meerkampster goed voor goud op het EK in zaal. Vorige week testte de atlete nog positief op het coronavirus. Gisteren kreeg ze echter het verlossende nieuws dat ze negatief had getest. Thiam mag in Torun op de vijfkamp stevige concurrentie uit eigen land verwachten, aangezien Noor Vidts de beste wereldjaarprestatie achter haar naam heeft staan. 

Er zullen twee Belgische meerkampers aantreden op het EK indoor. Nafi Thiam heeft namelijk bevestigd dat ze zal deelnemen aan de vijfkamp. Thiam was al eerder ingeschreven voor het EK, maar gaf in januari aan pas naar Torun te trekken indien ze zich op fysisch en technisch vlak in orde voelde. Dat moet, ondanks een positieve coronatest vorige week, zeker het geval zijn. Thiam legde gisteren overigens een negatieve test af, waardoor ze zich op dat vlak geen zorgen hoeft te maken. “Ik weet niet of mijn eerste test foutief was, of ik vorige donderdag al op het einde van de besmetting was. Het was jammer dat ik het BK heb gemist afgelopen weekend, maar ik ben blij dat ik opnieuw kan trainen” reageerde Thiam via Instagram.

In 2017 won Thiam het EK in zaal, nadat ze in 2015 al eerder goed was voor zilver. Het wordt meteen ook de eerste vijfkamp van Thiam sinds haar gouden plak op dat EK in Belgrado én eerste meerkamp sinds haar tweede plaats op het WK in Doha in 2019.De regerende olympische kampioene op de zevenkamp zal wel rekening moeten houden met een beresterke Noor Vidts, die nog altijd de wereldranking aanvoert. Ons land kan dus zomaar kans maken op twee medailles in de meerkamp.