Soufiane Bouchikhi heeft zijn favorietenrol waargemaakt op de CrossCup-manche in Mol. Bouchikhi, die het wel moest doen zonder zijn voornaamste uitdagers, haalde het heel gemakkelijk van de rest. Wie nog meer dan tevreden mag zijn is Lander Tijtgat. Hij werd knap tweede en bewijst dat hij terug van (lang) weggeweest is.

Lang voor de wedstrijd in zijn eindfase kwam, was er van spanning al weinig sprake. Bouchikhi toonde zijn suprematie en had toen al een straat voorsprong op zijn tegenstand. Het was Lander Tijtgat die op ruime afstand volgde en na lange afwezigheid meteen zijn visitekaartje weer afgaf. Tijtgat was op dat moment al vrij zeker van zijn tweede plaats, want ook hij had een groot gat geslagen op de rest van het pak. Robin Hendrix, Thomas De Bock en Michael Somers vochten iets verderop een felle strijd uit.

Bij het ingaan van de laatste ronde waren er weinig verschuivingen. Bouchikhi en Tijtgat waren al lang gaan vliegen. Voor de derde plek kwam ook Dorian Boulvin zich nog in de debatten mengen. Het was uiteindelijk Hendrix die de derde plek opeiste en zo bewees dat zijn knalprestatie in Gent niet eenmalig was. Somers hield nog net De Bock af voor de vierde plek. Boulvin werd zesde.

Jeroen D’hoedt, normaliter specialist van de lange cross, toonde dat er ook op de korte cross rekening gehouden moet worden met hem. Hij won de korte cross en bleef zo Hustin en Hamdi voor.