World Athletics heeft de kalender van de vernieuwde World Indoor Tour vandaag gepubliceerd. Er is goed nieuws voor ons land, aangezien er maar liefst twee keer halt wordt gehouden op Belgische bodem. Op 6 februari staat de gloednieuwe meeting in de indoorhal van Louvain-la-Neuve gepland. Een week later volgt de IFAM Indoor. Beide meetings krijgen een bronzen label toegewezen. In totaal maken 26 meetings in 12 landen deel uit van het circuit. 

Een lockdown lijkt in eigen land onvermijdelijk, maar toch is er sprake van goed nieuws voor de atletiekwereld. World Athletics maakte namelijk de 26 manches van de World Indoor Tour bekend. Daarbij ook twee tussenstops in België met een eerste meeting van internationaal niveau in Louvain-la-Neuve op 6 februari en uiteraard de IFAM Indoor op 13 februari. Beide wedstrijden beschikken logischerwijs niet over een gouden maar wel over een bronzen label. De zes meetings met een gouden label zijn Karlsrühe, Boston, Liévin, New York, Torun en Madrid.

Tijdens die meetings wordt er zoals tijdens de Wanda Diamond League rond enkele kerndisciplines gewerkt. De mannen mogen zich in zaal uitleven op de 400m, 1500m, 60m horden en het hoog- en hinkstapspringen. De vrouwen krijgen hun kans op de vlakke 60m, 800m, 3.000m, het kogelstoten en het polsstok- en hinkstapspringen. Binnen het circuit met het gouden label zijn de drie beste prestaties per atleet belangrijk voor de eindrangschikking, die recht geeft op een geldprijs van 10.000 dollar en een ticket naar het WK in zaal van 2022 in Belgrado. De gloednieuwe kalender kan uiteraard nog grondig door elkaar geschud worden door de aanhoudende coronapandemie. Komende winter staan in principe ook een EK en WK indoor op de planning, respectievelijk in het Poolse Torun en Chinese Nanjing.