Femke Bol heeft niet teleurgesteld op de 400m tijdens de World Indoor Tour in het Poolse Torun, waar begin maart het EK indoor moet plaatsvinden. Bol scherpte namelijk haar Nederlands record voor de derde keer op rij aan tot 50″66 en is daardoor ook sneller dan het NR in openlucht. Elliot Giles stoomde in de 800m naar een waanzinnige 1’43″63, waardoor de Brit niet alleen het nationaal record van Sebastian Coe aan flarden liep, maar ook de tweede prestatie aller tijden in zaal neerzette. In totaal sneuvelden vijf beste wereldjaarprestaties in Torun. 

Femke Bol heeft een Nederlands record op de 400m overgehouden aan haar trip naar Torun waar de volgende World Indoor Tour op de planning stond. Bol had een ideaal mikpunt tijdens haar 400m, aangezien haar trainingsmaatje Lieke Klaver voor een bijzonder snelle start tekende. Bol vond na 250m welletjes geweest en ging op en over haar landgenote. Het Nederlandse fenomeen snelde over de finish in 50″66, opnieuw een verbetering van haar nationaal record én sneller dan het NR van Lisanne de Witte in openlucht van 50″77. Klaver moest vrede nemen met de derde stek in 51″92. Justyna Swiety-Ersetic legde beslag op de tweede plaats in 51″80 tijdens haar eerste wedstrijd van het seizoen. Toch zal de prestatie van Bol niet onthouden worden als het hoogtepunt van de meeting.

Daarvoor zorgde Elliot Giles namelijk in de 800m bij de mannen. Na het wegvallen van de haas ging Giles op het gaspedaal staan. De Brit hield zijn landgenoot Jamie Webb af bij het ingaan van de slotronde en stoomde vervolgens door. De klok stopte na 1’43″63, een enorme verbetering van het Brits record (1’44″91) van Sebastian Coe waardoor Giles opschuift naar de tweede plaats op de ranking aller tijden in zaal. Alleen wereldrecordhouder Wilson Kipketer deed met 1’42″67 ooit beter. Webb kon evenmin ontevreden zijn dankzij een stevig PR van 1’44″54, waarmee hij ook onder het voormalige nationaal record dook. Dat gold ook voor de Zweed Andreas Kramer die met 1’45″09 het 27 jaar oude Zweeds record aanscherpte. Ook bij de vrouwen ging het bijzonder snel voorin, aangezien Habitam Alemu voor de tweede snelste 800m van het jaar tekende met  1’58″19. De Ethiopische moet alleen haar landgenote Gudaf Tsegay voor zich dulden op de jaarranglijst.

Grant Holloway snelde op de hoge horden naar een stevige 7″38, al moest de Amerikaanse recordhouder wel tot vier keer toe in de startblokken na drie valse starts. Bij de vrouwen snelde Christina Clemons naar een beste wereldjaarprestatie van 7″81. Paraskevi Papahristou was goed voor een beste wereldjaarprestatie in het hinkstapspringen. De Griekse noteerde 14m60 en scherpte zo haar PR aan met tien centimeter. Op de 3.000m haalde de Ethiopische Lemlem Hailu het van Beatrice Chepkoech, die zondag nog het WR op de vijf kilometer op de weg verbeterde. Hailu dook ruim een seconde onder haar eigen beste wereldjaarprestartie met 8’31″24, Chepkoech kon niet ontevreden zijn met 8’31″72. Javianne Oliver haalde haar gram op de 60m door de beste wereldjaarprestatie van Dina Asher-Smith te evenaren met 7″08. In het hoogspringen zag Trey Culver zijn beste wereldjaarprestatie tot drie keer toe sneuvelen, aangezien zowel Maksim NedasekauAndriy Protsenko en Gianmarco Tamberi stuk voor stuk over 2m34 wipten. Nedasekau won de wedstrijd op basis van een ‘countback’.