De Amerikaanse hordeloper Grant Holloway heeft het WR op de 60m horden met één honderdste aangescherpt op de laatste World Indoor Tour van het seizoen. Holloway knalde in de Spaanse hoofdstad Madrid naar 7″29 en doet zo één honderdste beter dan het WR van Colin Jackson in 1994. Michael Obasuyi noteerde in de WR-race een degelijke 7″69. Eline Berings was op de horden goed voor 8″16 en Dylan Borlée liep vanuit baan één naar een seizoensbeste van 47″08 op de 400m.

De laatste World Indoor Tour van het seizoen in Madrid heeft net zoals vorig jaar een wereldrecord opgeleverd. Grant Holloway snelde namelijk in de finale van de 60m horden naar 7″29, een verbetering van het 27 jaar oude WR van Colin Jackson met één honderdste. Holloway was in de reeksen al goed voor een evenaring van zijn Amerikaans record van 7″32. In de finale van de 60m horden liep onze landgenoot Michael Obasuyi naar de vijfde stek in een degelijke 7″69. Op de hoge horden bij de vrouwen knalde Nadine Visser naar een stevig Nederlands record van 7″81, tevens een evenaring van de beste wereldjaarprestatie. Eline Berings werd vierde in de finale van de 60m horden met een degelijke 8″16. Berings kreeg vandaag ook de bevestiging dat ze volgende week naar het EK in Torun mag.

Dylan Borlée trok naar Madrid om vertrouwen te tanken met het oog op het EK in Torun. De Belgian Tornado liep vanuit een ongunstige baan één naar een degelijke 47″08, zijn beste chrono van het seizoen. Borlée is nu na Alexander Doom de tweede Belg van het moment. Indoorspecialist Pavel Maslak was de beste op de 400m in 46″12. Lindsey De Grande, die vandaag opgevist werd voor het EK indoor, ging van start op de 1500m. De Grande kon niet geheel overtuigen, aangezien ze rond halfweg de rol moest lossen. De atlete beet door en finishte uiteindelijk in 4’19″27. De Ethiopische Habitam Alemwas oppermachtig in de 800m. Alemu dook opnieuw onder twee minuten en noteerde een eindtijd van 1’58″94. Bij de mannen ging de zege op de 800m eerder onverwacht naar de verrassende Spanjaard Mariano Garcia. Garcia nam na het wegvallen van de tempomaker het initiatief en werd daarvoor beloond met een knap PR van 1’45″66. De Spanjaard hield op eigen bodem Amel Tuka en Pierre-Ambroise Bosse achter zich, die beiden onder 1’46 doken. In de afsluitende 3.000m had Gudaf Tsegay haar zinnen op het WR gezet. De Ethiopische zette een snelle eerste kilometer neer dankzij degelijk haaswerk, maar daarna zakte het tempo. Het werd vervolgens een tactisch steekspel tussen de wereldrecordhoudster op de 1500m en haar landgenote Lemlem Hailu. Tsegay bewees in het slot wel duidelijk de sterkste te zijn en finishte in 8’22″65, goed voor de tweede prestatie aller tijden in zaal.