Nina Lauwaert legde tijdens de uurloop op de AG Memorial Van Damme 17.3125m af. De atlete van ROBA deed zo beter dan het BR van Sigrid Vanden Bempt, die in 2003 tot 17.264m kwam. Opdracht volbracht dus voor Lauwaert, die de piste links laat liggen de komende weken en zich volledig wil smijten op onder meer het BK tien kilometer op de weg en het WK halve marathon in oktober.

“Vooraf toen toen ik het voorstel kreeg was het een zot idee, zeker omdat ik een 10.000m al bijzonder land vind op de piste. Ik was zeker klaar voor de opdracht, maar het is zwaarder door die toertjes die je telkens moet afleggen. Het is veel zwaarder dan een halve marathon in een stad bijvoorbeeld. Vaker in een grotere groep en maak je deel uit van een beleving. Het aantal rondjes dat je nog moet afleggen, weegt. Ik was gekomen voor het BR en ben blij dat het gelukt is”, aldus Lauwaert. Bekijk hieronder het volledige interview met de atlete.