Cynthia Bolingo doet het opnieuw. Voor de tweede keer dit seizoen scherpt de atlete van CABW het Belgisch record over 300m scherper. Vorige week snelde Bolingo naar 37″18, vandaag duikt de Belgian Cheetah op de KBC Nacht als eerste Belgische ooit onder de 37″00 met 36″54.

Na meer dan een jaar vol blessureleed is Cynthia Bolingo weer uitstekend op dreef. Op de micromeeting in Huizingen verbeterde de Belgian Cheetah al knap het BR over 300m. Met 37″18 deed ze toen ruim beter dan de 37″47 van Sandra Stals. Het was uitkijken wat Bolingo deze keer zou klaarspelen. Tijdens de KBC Nacht kon de recordhoudster alvast rekenen op stevige concurrentie van de andere Belgian Cheetahs.

Het was echter Manon Depuydt die voor de snelste start tekende. Depuydt legde er de eerste 100m duchtig de pees op, maar werd in de bocht teruggefloten door Bolingo. Bij het uitgaan van de bocht raasde de vice-Europese kampioene op de 400m in zaal er zonder al te veel problemen voorbij. Bolingo trok stevig door en liet de klok stoppen op 36″54. Daarmee duikt ze meer dan een halve seconde onder haar vorige record én is ze de eerste landgenote ooit die onder de 37″00 duikt. Op ruim een week tijd heeft Bolingo het Belgisch record met bijna één volle seconde bijgesteld. Het is eerder een ongebruikelijke afstand, maar ook op de wereldranglijst staat onze landgenote hoog. Slechts twee atleten deden dit jaar al beter.

Camille Laus knokte zich naar een tweede plaats in 37″51. Depuydt werd na haar snelle start nog knap derde in 37″57.