De coronacrisis blijft ook gevolgen hebben voor de federale zomerkalender. Een zoveelste (groter) slachtoffer is het BK voor junioren en beloften, dat op 19 september gepland stond. Er is echter ook goed nieuws, aangezien er een 40-tal micromeetings aan de kalender zijn toegevoegd.

Het heeft niet mogen zijn, maar ook het BK voor junioren en beloften moet door de coronacrisis wijken. Vorige week sneuvelde ook al het BK voor cadetten en scholieren door de blijvende zware maatregelen die de verspreiding van het coronavirus moeten tegengaan. Het nationaalkampioenschap voor junioren en beloften stond op 19 september in Herve gepland, maar verdwijnt dus in 2020 van de kalender.

Er is gelukkig ook goed nieuws voor heel wat atleten, aangezien er een reeks van een 40-tal micromeetings aan de kalender is toegevoegd. Op die manier krijgen atleten in Vlaanderen de kans om zich in hun eigen regio te tonen. Het concept van de micromeetings kan u hier lezen. De federale zomerkalender raadpleegt u hier.