Wereldrecordhouder op de baanronde Wayde Van Niekerk zou morgen zijn terugkeer maken op Europese bodem in het Italiaanse Trieste. De Zuid-Afrikaan zal echter enkele weken geduld moeten hebben, aangezien hij een positieve coronatest heeft aflegd. De olympische kampioen verblijft sinds 19 juli in Italië.

Olympisch kampioen Wayde Van Niekerk zou morgen zijn terugkeer op Europese bodem maken na drie jaar afwezigheid. De 100m en 400m in het Italiaanse Trieste zullen echter zonder de Zuid-Afrikaan gelopen worden. Van Niekerk testte namelijk positief op het coronavirus. De 28-jarige atleet verblijft al sinds 19 juli in Italië, maar zal dus nu zeker twee weken in quarantaine moeten verblijven.

De laatste wedstrijd van de wereldrecordhouder op Europese bodem dateert ondertussen al van het WK in Londen in 2017, waar hij de 400m op zijn naam schreef en zilver won op de 200m. In oktober van datzelfde jaar liep Van Niekerk een bijzonder zware knieblessure op tijdens een vriendschappelijk potje rugby voor het goede doel. Sindsdien was de atleet op de dool. Afgelopen winter stak hij opnieuw zijn neus aan het venster met enkele hoopgevende resultaten. De Zuid-Afrikaan hoopt nog altijd om de eerste man ooit te worden die onder 43 seconden duikt op de baanronde.