Fase 2 van de exitstrategie gaat komende maandag van start. Voor atletiekclubs betekent die fase de heropstart van groepstrainingen, weliswaar nog altijd met de nodige voorzorgsmaatregelen. De VAL wil de clubs zo goed mogelijk ondersteunen met de organisatie van de herstart en heeft daarom naast een update van de eerder opgestelde algemene en specifieke richtlijnen ook een checklist klaar. Die checklist moet clubs de mogelijkheid geven om na te gaan of men klaar is voor de heropstart.

Op basis van de beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad van 13 mei 2020 hebben de algemene en specifieke richtlijnen een update gekregen om te voldoen aan de verwachtingen van de overheden. Bovendien is er de invoering van een checklist, waarmee kan nagegaan worden of een club alle voorbereidingen voor een heropstart heeft getroffen. Bovendien heeft de VAL alle mogelijk vragen omtrent de heropstart en verzameld in. De antwoorden op die vragen kan u hier nalezen.

Het volledige overzicht met alle informatie over de impact van de coronamaatregelen kan u terugvinden op de pagina Corona & atletiek van de VAL.