De Nationale Veiligheidsraad heeft zojuist beslist dat alle sportcompetities tot 1 augustus verboden worden. Daardoor is de Vlaamse Atletiekliga genoodzaakt om alle Vlaamse wedstrijden tot en met 31 juli af te gelasten. Eerder deze week was elke vorm van competitie tot 30 juni afgelast.

Geannuleerde wedstrijden worden, zoals bij de voorgaande afgelastingen, niet ingehaald. Ook kampioenschappen, op uitzondering van Belgische kampioenschappen, krijgen geen nieuwe datum. Al is daarbij wel van belang dat er een relevante, nieuwe datum kan gevonden worden. Communicatie over die Belgische kampioenschappen volgt later.

Grote nationale wedstrijden die in de maand juli gepland stonden:

– Flanders Cup Kortrijk

– Flanders Cup Ninove

– Flanders Cup Kessel-Lo (gisteren afgelast)

De op respectievelijk 1 en 4 juli geplande Meeting International d’Athlétisme de la Province de Liège en de KBC Nacht vallen niet onder de bevoegdheid van de VAL, waardoor er voor die wedstrijden wel nog uitstel mogelijk is.