De Vlaamse Atletiekliga heeft gecommuniceerd rond de impact van het coronavirus op de wedstrijdkalender. Gisteren werd er al meegedeeld dat er zeker tot en met 10 mei geen wedstrijden gepland staan. Het herschikken van de kalender is zo goed als onmogelijk. De raad van bestuur en de beleidscommissie van de Vlaamse Atletiekliga hebben dan ook enkele principes op papier gezet. De gemengde interclub wordt met één jaar verlaat en de afgelaste Vlaamse en provinciale kampioenschappen worden niet ingehaald.

Het grootste nieuws is dat de gemengde interclub niet volgend jaar, maar pas in 2022 zal ingevoerd worden. Die beslissing komt er om de club gelijke kansen te geven met het oog op een selectie voor de Super of First League van de gemende, hoogste afdeling in 2022. Volgend jaar staat er dus nog een klassieke interclub op de planning. Geannuleerde Vlaamse en provinciale kampioenschappen zullen niet uitgesteld worden. Belgische kampioenschappen eventueel wel, al geldt hier dat er een relevante datum moet gevonden worden.

Tevens worden er aan de huidige zomerkalender geen wijzigingen aangebracht. Geannuleeerde meetings worden niet verplaatst. In totaal worden maar liefst 102 organisaties (zowel op de piste, als op de weg) getroffen door de huidige maatregelen.