De Vlaamse Atletiekliga deelt vandaag op haar website mee dat alle Vlaamse wedstrijden tot 30 juni worden afgelast. Tot nu toe was elke wedstrijd tot 1 juni al geschrapt. Het is voorlopig onduidelijk wanneer er opnieuw sprake kan zijn van wedstrijden.

Door de trage afbouw van de coronamaatregelen is het voor de VAL onmogelijk te voorspellen wanneer er opnieuw wedstrijden kunnen plaatsvinden. Om deze reden worden wedstrijden tot 30 juni geschrapt. In samenspraak met de LFBA wordt het BK masters wel verplaatst naar 29 en 30 augustus. De overige geannuleerde wedstrijden worden niet vervangen. Het BK alle categorieën werd al eerder verplaatst naar 15-16 augustus. Of de KBC Nacht op 4 juli kan doorgaan, is voorlopig afwachten.

Volgens de nieuwe maatregelen van de overheid is het vanaf vandaag weer toegestaan te trainen op de atletiekpistes. Clubs kunnen niet zelf bepalen of de piste opengaat, aangezien zij het advies van de gemeente moeten volgen. Trainen mag sinds vandaag maximaal met drie personen, inclusief de trainer. De regel om anderhalve meter afstand te houden, moet wel gerespecteerd worden. Cafetaria’s, kleedkamers en douches van de sportclubs mogen nog niet gebruikt worden.

Ook waarschuwt de VAL op haar website dat een trainer zeker géén training mag geven aan meerdere groepjes van twee atleten. Meerkamp(st)ers mogen niet in meerdere groepjes op verschillende disciplines trainen.

Maura De Troyer voor Atletieknieuws.